Digitale tavler i alle klasselokaler

Digitale tavler i alle klasselokaler på Vildbjerg Skole i Midtjylland skal forbedre pædagogikken og gøre undervisningen mere aktuel. Og så har tavlerne ikke kostet meget mere end den gammeldags løsning.

Vildbjerg Skolen i Midtjylland er som den første skole i Danmark klar med digitale tavler i alle klasselokaler.

40 digitale tavler er hængt op, og formålet er at lette pædagogikken og fremme it-kompetencerne hos eleverne.

- Tavlerne fungerer både som tavler og computermedie. Du kan bruge dem til at se gårsdagens tv-avis i samfundsfag via nettet eller fremkalde geometriske figurer, som hurtigt kan ændres, når eleverne gennemfører sine beregninger med en pen, der fungerer ligesom kridt, forklarer lærer Keld Nielsen fra Vildbjerg Skolen.

Han forklarer, at man kan se enhver tavle som en ganske almindelig computer, der samtidigt er trykfølsom.

Mange fordele

Dermed kan læreren gemme alle informationerne på tavlen og enten sende dem til elevernes laptops eller lægge dem ud til download via skolens intranet.

- Ud over det praktiske, så er der også en stor pædagogisk gevinst ved tavlerne. Når eleverne for eksempel lærer navneord, så kan man skrive ”et hus” og flytte ”et” hen bag ved ”hus” i bestemt form. Ved gamle tavler skulle man viske ”et” ud og skrive det igen, hvilket forvirrede nogle af eleverne, forklarer Keld Nielsen.

Lærerne på kursus

Lærerne på Vildbjerg Skole har været på grundkursus i ganske få timer.

Derefter har tavlerne været tilgængelige i et stykke tid, så lærerne kan øve sig inden skoleledelsen beslutter sig for, hvilke former for kurser, som der er brug for.

- Vi skal have lært alle grundværktøjerne, og når vi er klar, så skal vi kunne det mere avancerede, forklarer Keld Nielsen.

Sund økonomi

Han vil ikke oplyse den eksakte pris af de 40 tavler, der er hængt op i alle klasseværelser og speciallokaler.

- Men vores inspektør har regnet ud, at det i alt har koster 200.000 kroner mere, end hvis vi skulle investere i 40 lokaler med landkort, tavler og så videre. Nu kan vi være sikre på, at vores landkort er opdateret hele tiden, griner Keld Nielsen.

Offentligt privat partnerskab

Forklaringen på de lave omkostninger skal ses i, at Vildbjerg Skole er et såkaldt OPP-projekt (Offentligt Privat Partnerskabs-projekt).

Det vil sige, at OPP-selskabet Vildbjerg Skole ejer bygningen, mens skolen via kommunen lejer sig ind.

- Vi skal som lejere ikke stå for vedligeholdelsen af bygningen, så vi kan fokusere 100 procent på pædagogikken, siger Keld Nielsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere