Nyt spam-angreb rettet mod Danmark

I nat blev der udsendt en bølge af dansksprogede spam-mails med en ny variant af Regning.exe. Angrebet var rettet specifikt mod toplevel-domænet .dk.

Spam-mailen, der indeholder vedhæftningen Regning.exe, benyttes af en kriminel organisation til at skaffe sig adgang til bankkonti og efterfølgende tømme dem for kontanter.

Mailen har floreret i flere gange, men i øjeblikket rammes vi af en ny bølge, der specifikt er rettet mod toplevel-domænet .dk.

Indholdet af den rundsendte e-mail er identisk med tidligere, men den vedhæftede fil, regning.exe, er blevet modificeret, og er denne gang pakket med PE-pakkeren, ASPack, skriver sikkerhedsfirmaet CSIS.

Hvis filen afvikles, vil den kopiere sig til harddisken og placere filen upnp.exe i Windows-systemmappe, samt modificere registreringsdatabasen.

Efter genstart aktiveres programmet.

Første spammail på Dansk

Regning.exe, har den tvivlsomme ære at være den første dansksprogede spam-mail, og den kan bruges til at bryde ind i bankkunders computer.

Den indeholder nemlig en såkaldt Haxdoor-virus, der er placeret i den vedhæftede fil.

Mailens ordlyd er på næsten korrekt dansk, og derfor falder man nemmere i fælden end ved de kendte engelsksprogede pendanter.

Mailens indhold ser således ud - bemærk dog manglen på eksempelvis bogstavet æ og de lidt kluntede formuleringer.

Emne: Regning
Indhold:Kaere kunder!
Regning
Data er tillagt og sent med denne meddelelse.
Jeg bruger gratis antispamversion, som allerede har fjernt 227 spambreve.
Antispam er helt gratis for private brugere.
Vedhæftet: Regning

Aktiveres vedhæftningen installeres virussen, og den sender oplysninger til personerne bag angrebet.

De kriminelle kan med denne adgang stjæle nøglefiler, som er det sikkerhedsmæssige fundament i de fleste danske netbanksystemer eksempelvis hos Nordea.

Vi kvæles i spam

Antallet af spam-mails er eksploderet i sidste halvår af 2006 og alene i november blev der sendt over syv milliarder spam-mails på verdensplan.

Til sammenligning blev der i juni 'kun' sendt 2,5 milliarder. At tendensen er den samme i Danmark, bekræftes af flere sikkerhedsorganisationer.

- Spam er kraftigt stigende, og danske mailbokse fyldes med uønskede mails helt på linje med udlandet, siger Kim Høse, produktudviklingschef i TDC Erhverv.

Det er lande som USA, Kina og Polen, der er storleverandører af det svimlende antal spam-mails.
Internet-analysehuset Spamhaus har lavet en opgørelse over bagmændene der viser, at 80 procent af de mange mails udsendes af kun 200 organiserede bander.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere