Microsoft: Indien bliver fremtidens spilmekka

Mens Montreal i Canada lige nu står som et hotspot for produktion af computerspil, vil Indien stå for den næste væksteksplosion, forudser Microsofts øverste chef på spilområdet.

Montreal: King Kong, Splinter Cell, Prins of Persia.

Listen af titler på computerspil produceret i det fransktalende Quebec synes uendelig - ganske ligesom væksten af antallet af udviklere og nye virksomheder i den canadiske region kan få den uindviede til at måbe.

Men ifølge Ken Pallister, chef for forretningsudvikling af spil i Microsoft, kommer det næste højdespring i denne industri ikke til at ske i den vestlige del af verden.

Han ser Indien som en potentiel kandidat til at indtage scenen.

Kun et spørgsmål om tid

- Det vil ske. Det er kun et spørgsmål om tid, siger Ken Pallister.

Han peger på Indiens hastigt voksende middelklasse som en af de afgørende drivkræfter. Den tjener stadigt flere penge, og stor del af dem vil blive brugt på underholdning.

Ken Pallister var en af gæstetalerne ved den store canadiske computerspilsmesse, Montreal International Games Summit 2006, der blandt andet har til formål at slå den fransktalende storby fast som et nyt Hollywood for computerspil.

- Allerede nu har Indien en internationalt stærk it-sektor, og snart vil de ressourcer invadere underholdnings-industrien, siger Ken Pallister.

Elsker amerikansk kultur

Han peger på blandt andet Korea som et godt eksempel på dette.

- Fælles for de lande er en stærk appetit på amerikansk kultur. Men dette tjener kun som et fundament for en videre udvikling af egne produkter. Lige som den koreanske spilindustri har udviklet egne produkter, vil inderne også markere sig, pointerer den amerikanske direktør.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere