Vista kan dæmpe juleglæden

Forsinkelsen af Vista og Sonys batteriproblemer kan lægge en dæmper på julesalget af pc’er, mener flere analytikere. I Norden går det dog strygende – også op til jul, lyder det fra IDC.

Julen er traditionelt årets gyldne periode for pc-sælgerne, men i år kan glæden være blevet ødelagt af Microsoft og Sony.

Udsættelsen af Windows Vista og den store batteri-skandale, der har plaget Sony, kan føre til et mere middelmådigt salg i år. Det spår flere af de analytikere, der følger branchen.

- At Microsoft har misset julehandlen kan gøre et betydeligt indhug på årets julesalg, siger Roger Kay fra markedsanalysefirmaet Endpoint Technologies Associates til News.com.

Nogle pc-sælgere er således begyndt at sælge pc’er med rabatkuponer til Vista, der så kan indløses når styresystemet kommer på gaden.

Det sker alt sammen for at friste forbrugerne til at købe allerede før jul.

Optaget af batterier

Batteriproblemerne kan også resultere i et dårligere salg. I alt er omkring 10.000 bærbare pc’er berørt af de brandfarlige Sony-batterier.

Det betyder, at salgskanalerne hos pc-giganter som Dell, Toshiba og andre er optaget af udskiftning af batterier, som igen betyder forsinkelser på de normale leverancer.

Et flertal peger således på, at julen er spoleret.

Væksten i salget af pc-bundkort er stærkt aftagende, mener Henry King fra Goldman Sachs. Han nedjusterer væksten med to procentpoint fra 10,8 procent til 8,8 procent.

Også analyseselskabet IDC spår en markant tilbagegang i væksten i årets sidste kvartal, sammenlignet med i fjor.

I Norden købes der ind

I Norden er forbrugerne dog ikke helt så følsomme overfor disse tendenser.

Analysechef Anders Elbak i analysefirmaet IDC Nordic forventer således ikke at salget vil lide under Vista-forsinkelsen.

- Jeg tror ikke, at det vil betyde det store for de nordiske markeder. I Norden har vi faktisk set en stigning i salget de seneste måneder, hvor det især er de bærbare pc’er, der trækker op, mens det går tilbage for de stationære pc’er. Pc-markedet er ikke længere så teknologidrevet, og vi oplever ikke helt de samme udslag, som man gør i eksempelvis USA, siger han.

IDC spår et fald på stationære på ni procent i Danmark i årets sidste kvartal sammenlignet med året før. På markedet for bærbare pc’er forventer selskabet derimod en stigning på næsten 12 procent.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere