Deutsche Telekom overvejer ny topdirektør

Bestyrelsesmedlemmer er i gang med at finde potentielle kandidater til topjobbet hos Europas største televirksomhed. Det sker, inden nuværende direktør, Kai-Uwe Ricke, skal have sin kontrakt fornyet ud over 2007.

Administrerende direktør i Deutsche Telekom, Kai-Uwe Ricke, er kommet under pres, efter selskabet i august nedjusterede forventningerne til årets resultat.

Årsagen var et faldende antal fastnetabonnementer og en mindre vækst i mobilforretningen i USA og Europa end forventet.

Kai-Uwe Ricke fik i august bestyrelsens opbakning til at løse problemerne.

Men et bestyrelsesmedlem har fortalt til Financial Times, at bestyrelsen stadig spekulerer over direktørens fremtid.

Det er normalt for store tyske selskaber at overveje direktørers kontrakter omkring et år før de udløber.

I december beslutter bestyrelsen således, hvorvidt Kai-Uwe Ricke skal have sin kontrakt fornyet ud over 2007.

International profil

Nogen af selskabets bestyrelsesmedlemmer skulle angiveligt presse på med en international profil. Blandt andre skulle Ben Verwaayen, administrerende direktør i BT Group, være i kikkerten.

Men den tyske regering, som kontrollerer 31,2 procent af Deutsche Telekom enten direkte eller gennem den statsejede bank KfW, favoriserer tilsyneladende et tysk tele-talent af politiske årsager.

Regeringens primære hensyn er at minimere de eventuelle politiske følger af enhver omstrukturering af fastnet-divisionen.

Kai-Uwe Ricke stillede disse bekymringer i bero sidste år, da han al stilfærdighed reducerede sine krav til fyringer fra 60.000 til 30.000.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere