Arbejdsmarkedsordfører Bent Bøgsted fra Dansk Folkeparti vil se tiden an mindst et halvt års tid endnu, inden han vil forbyde de hemmelige aftaler mellem virksomheder om ikke at ansætte hinandens medarbejdere.
– Hvis de hemmelige aftaler ikke er fjernet inden foråret, så kommer der lovgivning, det skal der ikke være tvivl om, siger han.
Han håber, at arbejdsmarkedets parter selv vil finde en løsning på problemet inden da.
Men udmeldingen får arbejdsmarkeds-
ordfører Thomas Adelskov fra Socialdemokraterne til at beskylde Bent Bøgsted for løftebrud.
– Han er ved at løbe baglæns. På en høring for nylig arrangeret af DJØF sagde han, at han vil se tiden an i løbet af dette efterår. Men når han nu taler om foråret, så løber han fra det løfte, han gav på høringen, siger Thomas Adelskov.
Han er selv hårdt presset fra både fagforening og egne vælgere, der kræver lovindgreb.
S vil ikke vente på DF
En opinionsmåling foretaget af Userneeds for Computerworld viser, at hele 97 procent af de socialdemokratiske vælgere kræver lovindgreb mod jobkartellerne.
Og nu meddeler Thomas Adelskov, at han allerede i løbet af dette efterår sammen med de øvrige oppositionspartier vil fremsætte et beslutningsforslag i Folketinget om at forbyde de hemmelige aftaler ved lov.
– Vi vil ikke vente på Dansk Folkeparti, så jeg vil tale med de øvrige oppositionspartier om at få fremsat et beslutningsforslag allerede her i løbet af efteråret, siger han.
Tavs regering
Spørgsmålet er imidlertid, hvor regeringen står i sagen. Venstres vælgere er ikke i tvivl. 93 procent af dem kræver lovindgreb. Men det gør åbenbart ikke det store indtryk på beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V).
Han har neglene solidt boret ned i redningsplanken om ikke at udtale sig, før der foreligger en højesteretsdom i sagen mellem NeoProcess og WM-data. Og der kan gå op til to år.
Retssagen handler om, at NeoProcess er blevet dømt til at betale 500.000 kroner i bod for at have ansat to medarbejdere fra WM-data.
Derimod handler sagen slet ikke om, hvorvidt det er lovligt, at virksomhederne indgår aftaler uden de ansattes vidende.
Ministerens pressesekretær Charlotte Jepsen har end ikke besvaret Computerworlds gentagne henvendelser om de nye tal.
Og heller ikke Statsminister Anders Fogh Rasmussen har ønsket at svare på spørgsmål om jobkarteller, men henviser i stedet til beskæftigelsesministeren.