THQ: Sværere og sværere at udgive spil

Nordic Game 2006: Danmark skal ikke regne med at få en hel serie af storsælgende spilfirmaer som IO Interactive og Deadline Games. Konkurrencen er blevet hårdere og budgetterne højere, siger Andrew Walker fra spilforlaget THQ.

Malmø: Det bliver sværere og sværere at slå igennem som spiludvikler

Sådan lyder meldingen fra Andrew Walker, der er business developer director hos THQ, der er et af verdens største spilforlag.

- Vi oplever en øget konkurrence på markedet, og det kræver stadig mere opmærksomhed og flere penge fra spilforlagene for at kunne udgive nye spil, siger Andrew Walker.

Han holdt tirsdag et længere foredrag om ”spilforlagenes tanker” på konferencen Nordic Game 2006 i Malmø, hvor hele den nordiske spilindustri er samlet i denne uge.

Ikke plads til flere store

Andrew Walker mener, at et lille land som Danmark i øjeblikket kan have et til to af de helt store spilfirmaer som IO Interactive og Deadline Games – der er ikke plads til flere.

- Når det drejer sig om spil til næste generations konsoller, tror jeg, at et eller to store spilfirmaer, er det, som markedet kan klare lige nu, siger han.

Dermed ikke sagt, at der ikke er plads til flere spilfirmaer i Danmark, for der er andre måder, hvorpå man kan starte i det små og stadig nå forbrugerne, mener Andrew Walker.

Han peger på, at Xbox Live Arcade og online PC-spil er et par af de områder, som åbner døre for nystartede spilfirmaer.

Langt lavere budgetter

Her er budgetterne nemlig langt lavere og distributionen mere direkte.

- Vi vil fortsat se en eller to store virksomheder, der suger en masse talenter til sig, men der er samtidig plads til en tre til fire mindre udviklerstudier med 10-15 ansatte, der virkelig fokuserer på innovation og kreativitet, siger Andrew Walker.

Norden kan noget

Andrew Walker har som Business Developer Director hos THQ i Europa et godt kendskab til de fleste af de nye spilprojekter i de europæiske lande. Og Norden har grund til optimisme, siger han.

- Jeg ser bestemt den nordiske region som et af de områder, der vil føde nye talenter til spilindustrien. De nordiske udviklere har klaret sig rigtigt godt, og der masser af talentfulde udviklere i regionen, så det tror jeg, at der vil komme noget stort ud af, forklarer Andrew Walker til Computerworld på konferencen i Malmø.

Nordic Game 2006 er med over 600 forventede deltagere den største begivenhed af sin art i Norden.

Computerworld dækker hele konferencen med online-artikler, blogs, podcasts og perspektiverende avisartikler i Computerworld på fredag.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere