Intel under mistanke om AMD-afpresning

EU's konkurrencemyndighed ser nærmere på beskyldninger om, at chipproducenten Intel presser den tyske butikskæde Metro til ikke at sælge pc'er udstyret med chips fra Intels konkurrent AMD.

Chipproducenten AMD har klaget til EU's konkurrencemyndigheder over, at konkurrenten Intel har presset en division i den tyske kæmpe-købmand Metro til at holde AMD-baserede pc'er ude af koncernens forretninger. Det skriver Wall Street Journal.

I forvejen har EU's konkurrence-myndigheder i årevis efterforsket Intels forretningsmetoder, og myndighederne udvider nu efterforskningen til også at omfatte beskyldningerne om afpresning.

- Kommissionen er bekymret for, at Intel har lagt pres på (Metros) Media Markt for at sikre, at der ikke kom AMD-baserede pc'er ud i butikkerne, siger
EU-Kommissionens talsmand Jonathan Todd til Wall Street Journal.

Rimeligt lovligt

Intel hævder på sin side, at klagen ikke er ny og var med i den salve af klager, AMD sendte mod Intel via de amerikanske myndigheder i 2005.

- Vi har samarbejdet med myndighederne og har tænkt os at fortsætte med at samarbejde, siger Intels talsmand Chuck Mulloy til Wall Street Journal.

Han tilføjer ikke overraskende, at Intel mener, at selskabets forretningsmetoder er både rimelige og lovlige.

Metro har ingen kommentarer til sagen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere