Orion Europe død og begravet

Den sidste rest af fladskærmsproducenten Orion Europe er under navnet Afviklingsselskabet af 1. april 2006 blevet lagt i graven. Aktiviteterne forsætter dog i nyt selskab.

Efter en lang deroute er det sidste spor efter fladskærmsproducenten Orion Europe i Nordjylland blevet slettet.

Det sker, efter selskabet gik i betalingsstandsning sidste år. I februar i år blev de sidste medarbejdere sendt hjem.

For bare to år siden så fremtiden anderledes lys og lykkelig ud for den nordjyske virksomhed.

Orion Europe overtog elektronikproducenten Flextronics produktionsfaciliteter i den nordjyske by Pandrup, og forventningerne var store.

Orion drømte om at blive den førende OEM-producent af fladskærme i Europa, men konjunkturerne og den teknologiske udvikling ville det anderledes, og bare et års tid senere løb Orion ind i store problemer.

Reddet på stregen

Efter at betalingsstandsningen var en realitet overtog den Hongkong-baserede koncern The Grande Group i marts i år den kriseramte virksomhed, der skiftede navn til Akai Danmark.

The Grande Group overtog kun aktiviteterne, mens den tomme skal i form af selskabet Orion Europe blev taget under konkursbehandling af kurator i boet advokatfirmaet Gorrissen Federspiel Kierkegaard.

I forgårs satte kurator så det sidste punktum med annonceringen af, at Afviklingsselskabet af 1. april 2006 (tidligere Orion Europe) af Skifteretten i Brønderslev er erklæret konkurs.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere