Dell og Sony kendte til batteriproblemer i 2005

Sony og Dell kendte til problemerne med batterierne til bærbare pc'er allerede for 10 måneder siden, men valgte først i denne uge at tilbagekalde de farlige batterier.

Dell og Sony var allerede i oktober sidste år klar over, at der var problemer med visse af de lithium-ionbattericeller, Sony fremstillede, som blev brugt i batterier til en stor del af Dells bærbare pc'er.

Først i denne uge besluttede Dell imidlertid at tilbagekalde 4,1 millioner batterier på grund af brandfare.

Ifølge en talsmand for Sony mødtes Dell og Sony både i oktober 2005 og igen i februar for at diskutere problemer med battericellerne.

Batterierne er kædet sammen med mindst seks episoder, hvor de er brudt i brand og har gjort skade på inventar.

- Vi havde ingen bekræftede episoder indtil for nylig. Vi havde hørt om episoder, men vi vidste ikke, om der var omstændigheder, der ikke havde noget med selve udstyret at gøre, siger talsmand Rick Clancy fra Sony til Computerworlds amerikanske søstermagasin InfoWorld.

Sony ændrede i forbindelse ved begge møder ved produktionen for at undgå problemerne, der kunne føre til antændelse af batterierne.

Problemet skyldes ifølge Sony, at små metalpartikler er kommet ind i batterierne under fremstillingen.

Lithium-ionbatterier konstrueres som en 25 mikrometer tynd film, hvor ét lag fungerer som anode og et andet som katode. Lagene holdes adskilt af en tynd polymerfilm. Jo tyndere denne film er, jo mere kan batterierne pakkes, og jo mere energi kan de indeholde.

Lagene rulles sammen som en slags roulade ved hjælp af maskiner, der muligvis kan være kilden til de metalpartikler, der er kommet ind i batterierne.

Partiklerne kan trænge igennem polymerfilmen og skabe en kortslutning mellem katoden og anoden, hvilket kan føre til antændelse af batteriet.

- Det er det værste, der kan ske med sådan et batteri, fordi der ikke er noget, du kan gøre for at kontrollere det, siger teknisk chef Dan Doughty fra Sandia National Laboratory til InfoWorld.

Kortslutningen sker som regel i en mild version, hvor udtømningen af batteriets energi sker langsomt, fordi der er tale om en svag forbindelse.

Hvis der er tale om større partikler eller en kombination af flere faktorer, kan det ske som en kraftig udladning, hvor hele batteriets energi udløses på meget kort tid, hvilket fører til en kraftig varmeudvikling.

- Jo mere energi du putter ind i batteriet, hvis noget går galt, så mister du muligheden for, at det sker på en elegant måde, siger Dan Doughty.

Dell var opmærksom på, at der var problemer med batterierne, da selskabet i december 2005 valgte at tilbagekalde 22.000 batterier til bærbare pc'er.

Også her var der ifølge den amerikanske forbrugerstyrelse tale om problemer med metalpartikler i Sonys battericeller.

Relevant link

Infoworlds artikel om Dell og Sonys batteriproblemer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere