Salg af dokumenthåndteringsløsninger (ESDH) er ikke hovedstrategien for Unisys i Danmark eller i verden som helhed for den sags skyld, hvorfor selskabet nu har besluttet at sælge ESDH-divisionen fra til danske Traen.
Det oplyser Unisys' nordiske direktør Gunnar Hesse.
– Vi har besluttet at sælge vores ESDH-division fra, fordi det ikke er vores hovedstrategi, der går på levering af it-services, outsourcing og infrastruktur, siger han.
Ingen FESD
Trods en ihærdig indsats lykkedes det ikke Unisys at komme med på den såkaldte FESD-aftale, der prækvalificerede leverandører til at levere ESDH-systemer til den offentlige sektor.
– Vi kom ikke med på FESD-aftalen, og det har begrænset vores muligheder for at sælge vores løsninger inden for den offentlige sektor, så sammenholdt med vores strategiske fokus besluttede vi os at se os om efter andre muligheder, og da vi fik en henvendelse fra Traen gik vi i gang med at overveje den, og mener at have fundet den bedste løsning for vores kunder og vores medarbejdere, siger Unisys-direktøren.
Salgspris hemmelig
De fire ESDH-medarbejdere i Unisys kommer med over i Traen og det samme gør kunderne, hvoraf Korsør Kommune er den eneste, som Unisys vil nævne med navn, men Gunnar Hesse oplyser, at der er flere.
Unisys-direktøren vil ikke oplyse noget om, hvor meget Unisys har investeret i opbygning af ESDH-kompetencer eller om frasalget sker for at reducere et muligt kommende underskud i selskabet, der de seneste år har fået tilført store millionbeløb fra moderselskabet i USA.
Han vil heller ikke udtale sig om det økonomiske mellemværende med Traen.
Bliver i det offentlige marked
Beslutningen om at skrotte ESDH-salget er den anden store nedtur for Unisys inden for de seneste år.
Selskabet investeret et to-cifret millionbeløb i 2004 på at sikre sig deltagelse i det såkaldte Rejsekort-projekt, men heller ikke her lykkedes det Unisys at få foden inden for i den offentlige sektor, men Gunnar Hesse afviser, at ESDH-beslutningen får yderligere konsekvenser for Unisys' engagement i den offentlige sektor.
– Vi har stadig masser af kunder i den offentlige sektor, som vi arbejder videre med, og vi vil stadig være aktive på det offentlige og ikke mindst det statslige marked, siger han.
Kompetente medarbejdere
I Traen er de glade for overdragelsen af ESDH-forretningen, der styrker Traens position på markedet for ESDH-løsninger i kommunerne.
Traen er i forvejen på den såkaldte FESD-kontrakt sammen med implementeringspartneren Accenture og er absolut førende, når det gælder salg af FESD-løsninger på det kommunale marked.
– Ud over at styrke Traens position som leverandør af løsninger til ESDH, betyder aftalen, at vi har overtaget et team af erfarne og meget kompetente medarbejdere. For en virksomhed med vores vækst er det en stadig udfordring at finde de rette medarbejdere, så vi har med glæde budt såvel kunder som medarbejdere fra Unisys velkommen hos Traen, siger direktør i Traen, Simon Svarrer.
De små vil dø
Overdragelsen af ESDH-forretningen kommer ikke bag på direktør i Gartner Group i Danmark, Henrik Zangenberg.
– Det er et marked, hvor vi længe har forudset, at der ville ske en konsolidering. Der er et udskilningsløb i gang, og i modsætning til dette marked i udlandet er det danske marked præget af mange små spillere, og det, tror vi ikke, vil fortsætte. Der vil være mange små virksomheder, der ikke vil overleve, siger han.
Foruden ESDH-teamet fra Unisys har Traen ca. 90 medarbejdere.
Læs mere om ESDH-markedet i fredagens udgave af Computerworld