Rabat-rygter svirrer om Windows Vista

Den stærkt forsinkede lancering af Microsofts Windows Vista har sat gang i spekulationer og rygter omkring særlige rabatter til nye og gamle kunder.

Microsofts forsinkede lancering af styresystemet Windows Vista kan muligvis betyde, at softwaregiganten og pc-producenter vil tilbyde kunder, der køber pc'er med Windows i løbet af efteråret, en kupon, der kan indløses til en gratis opdatering til Windows Vista.

Windows Vista er officielt sat til at udkomme i januar næste år.

Blandt andet analysefirmaet Gartner tvivler dog på, at Microsoft kan overholde dén deadline.

Forsinkelsen har nu sat gang i spekulationerne om de tilbud, som pc-producenterne og Microsoft eventuelt vil lokke med i løbet af efteråret som kompensation.

Usædvanligt mønster

Investeringsbanken Goldman Sachs har således bemærket et udsædvanligt mønster i markedet for bundkort.

For øjeblikket er der større efterspørgsel på bundkort blandt de mindre kendte pc-producenter, mens de store mærker er mere tilbageholdende.

Det kan ifølge Goldman Sachs være et tegn på, at de store mærker vil vente med at indkøbe bundkort til omkring oktober, hvor eventuelle kuponer til Vista-opgraderinger ville komme i handlen.

Microsoft har før benyttet en sådan taktik til at sikre, at kunder, der købte umiddelbart inden en lancering, ville opgradere til den nyeste software, når den kom på markedet.

Microsoft er dog indtil videre tavs omkring kuponer til efterårets pc-købere.

Ingen særlige rabatter

Til gengæld afviser selskabet, at der vil blive givet særlige rabatter til de organisationer, der har investeret i Microsofts særlige Software Assurance-licensprogram.

Flere af disse kunder havde forventet, at Windows Vista ville nå at udkomme inden for den treårsperiode, deres licenser løber i, hvor de har krav på en gratis opgradering.

På grund af forsinkelserne når deres licenser nu at udløbe, uden kunderne har fået en opgradering.

Microsoft afviser imidlertid, at disse kunder vil få rabat på Windows Vista.

- Der er ikke nogen særlige planer for dem, der tilmeldte sig for over tre år siden, siger produktchef Sunny Jensen Charlebois.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere