Microsoft: EU-sag vil få konsekvenser for andre

EU-sagen er principiel og vil få konsekvenser for andre selskabet, fastslår Microsoft. Derfor er det nødvendigt at lobbye for egne synspunkter. Politikerne er ligeglade. De grovsorterer alligevel flittigt i materialet.

Det er intet usædvanligt i, at Microsoft går skarpt i rette med EU's konkurrencemyndigheder i et dokument, som selskabet bruger i forbindelse med lobbyarbejde i Danmark mod EU-Kommissionens konkurrencesag mod selskabet.

Det fastslår direktør for strategi og politik i Microsoft Danmark, Marianne Wier, efter Computerworld er kommet i besiddelse af dokumentet.

Begrænset antal modtagere

Marianne Wier bekræfter over for Computerworld, at Microsoft i Danmark har brugt dokumentet i forbindelse med møder med forskellige personer.

- Men det er mig bekendt meget begrænset hvem, der har set eller fået det. Vi har i stedet udarbejdet et dansk papir, hvor vi har udeladt en række af punkterne og fokuseret mere på de danske forhold, siger Marianne Wier med henvisning til, at dokumentet er forfattet på engelsk.

Principiel sag for os

Marianne Wier ønsker ikke at oplyse, hvem Microsoft har drøftet EU-sagen med i Danmark.

Hun understreger, at der ikke er noget usædvanligt i, at selskabet drøfter forskellige forhold med relevante personer i eksempelvis erhvervslivet eller på det politiske område.

- Nogen kontakter vi selv, mens andre kontakter os for at få vores perspektiv på eksempelvis EU-sagen, som er en af de største i EU i øjeblikket. Det er der ikke noget unaturligt i for os, siger Marianne Wier.

Microsoft udsender ifølge hende ikke dokumenter af den pågældende type for at få personer eller organisationer til at gå ind i sagen.

- Vi gør det for at gøre opmærksom på en principiel sag, der vil danne præcedens og få konsekvenser for andre virksomheder med store markedsandele på forskellige områder, siger hun.

Ingen har set det

Ifølge Marianne Wier benytter Microsoft i forbindelse med selskabets møder med politikere, virksomheder og organisationer alt efter emnet en række forskellige papirer i stil med det omtalte dokument.

Computerworld har kontaktet en række danske Folketings- og EU-politikere for at høre, om de har modtaget dokumentet fra Microsoft. Ingen kan umiddelbart erindre, at de har set dokumentet tidligere.

- Aner det ikke. Jeg får ustyrlige bunker af mails, lyder meldingen fra SF's medlem af EU-Parlamentet, Margrete Auken.

Heller ikke it-ordfører for Dansk Folkeparti, Jørn Dohrmann, mener, at han har set dokumentet før.

- Og hvis jeg har, så er det ikke noget, jeg har tillagt den store betydning. Vi modtager utroligt meget materiale om forskellige sager, og det må man sortere i, siger Jørn Dohrmann.

Læs Microsoft-dokumentet 'The European Commission v. Microsoft' her




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere