Videnskabsministeriet vælger open source CMS

Med en ny rammeaftale lægger Videnskabsministeriet sig fast på at benytte en open source-platform på ministeriets fremtidige webløsninger. Første opgave bliver at samle IT- og Telestyrelsens webtjenester på en ny portal.

Videnskabsministeriet har valgt det open source-baserede CMS-system Plone som platform for ministeriets fremtidige web-udvikling.

Valget er truffet i forbindelse med et EU-udbud om udvikling og drift af ministeriets webløsninger.

Udbuddet er vundet af et konsortium med designvirksomheden 1508 i spidsen og med Headnet og Rackhosting som tekniske partnere.

Ny portal på vej

Konsortiet vil ifølge kontorchef Morten Ellegaard i IT- og Telestyrelsen levere CMS-løsninger baseret på open source-løsningen Plone på en rammeaftale, som også offentlige institutioner uden tilknytning til Videnskabsministeriet kan benytte.

IT- og Telestyrelsen under Videnskabsministeriet bliver de første til at tage den nye rammeaftale i brug.

- Vi vil samle alle IT- og Telestyrelsens brugerrettede tjenester som eksempelvis teleprisguiden på en ny portal baseret på Plone-løsningen. Vi forventer, at den ny portal vil være i luften ved udgangen af året, siger Morten Ellegaard.

Han forventer, at Videnskabsministeriet med den nye rammeaftale også kommer til at benytte Plone-løsningen ved udviklingen af nye hjemmesider.

Med rammeaftale slipper ministeriet for at bruge tid og ressourcer på at gå i EU-udbud, når der skal udvikles nye web-tjenester.

Rammeaftalen løber over fire år, hvor Videnskabsministeriet forventer at købe ind for cirka ni millioner kroner på aftalen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere