Øget vækst skaber rift om konsulenterne

Konsulenthusene på det danske marked for it-services oplever fortsat vækst. Og mens opgaver tikker ind, må selskaberne på jagt efter flere ressourcer.

Konsulenthusene på det danske marked for it-services oplever fortsat så stor vækst, at selskaberne har meget stor efterspørgsel på nye kræfter, der skal være med til at løfte opgaverne i den kommende tid.

48 milliarder kroner omsatte selskaberne ifølge Danmarks Statistik for i 2005, og IDC forventer vækst over de næste fem år.

En række leverandører på det danske marked – IBM, CSC, KMD, Accenture, Siemens Business Service, Netcompany, Ementor og 7N – kan bekræfte, at der er gang i kedlerne.

Ordrer langt ind i 2007

It-konsulenthuset Netcom­pany har allerede ordrer langt ind i 2007, og selskabet selskabet, der i marts måned ansatte medarbejder nummer 100, sigter efter at hyre 50 nye medarbejdere inden nytår.

I den seneste udgave af Computerworld kunne også den administrerende direktør i EDB Gruppen, Bjarne Aarup, berette om udfordringer i at skaffe folk.

I øjeblikket er EDB Gruppen på jagt efter flere end 30 konsulenter og udviklere.

Samtidig kunne it-konsulenthuset Creuna i begyndelsen af maj berette om 2005 som et vækst-år – og forventninger om at øge antallet af konsulenter.

– Om et år til halvandet skal vi være 300 konsulenter og udviklere i Skandinavien, og dertil tror jeg ikke, vi når uden yderligere opkøb, sagde den danske direktør Thomas Vejlemand.

Udviklere, arkitekter, projektledere samt netværks- og SAP-kompetencer er blandt de kompetencer, som it-service-leverandørerne blandt andet er på jagt efter.

Ifølge IDC’s nordiske analysedirektør, Karsten Fog Ho-Lanng er det oplagt, at væksten på it-service-markedet vil gøre det sværere for leverandørerne at skaffe konsulenter.

Globalt leverance-apparat

– Men de store spillere på markedet har alle fået etableret en eller anden form for globalt leverance-apparat og kan trække på offshore kræfter. Og det gør, at jeg alligevel tror, at det kan lade sig gøre. Men vi må nok acceptere, at flere opgaver i stigende grad vil blive løst et andet sted i verden, vurderer Karsten Fogh Ho-Lanng.

Blandt andre udviklings- og konsulenthuset Ementor trækker på ressourcer i Indien.

– Med offshore sourcing kan man supplere sin organisation med ressourcer. Det betyder, at man får en meget variabel arbejdsstyrke, selv om der er en begrænsning på ressourcerne på det danske marked. Og det er en meget central del af vores forretningsmodel lige nu, hvor markedet er så godt, forklarer administrerende direktør Carsten Dilling.

Han understreger dog, at det ikke er alle opgaver, som kan flyttes ud.

– Jeg vil stadig være den, som påstår, at omkring to tredjedele af arbejdet fortsat skal udføres med danske konsulentressourcer tæt ved kunden, siger direktøren, der siden nytår har forstærket konsulenthuset med omkring 20 medarbejdere.

Også IBM arbejder med globale ressourcer. Og direktøren for IBM Global Service, Sven Kolstrup, beskriver det som en sund udvikling for branchen, at der kommer en stigning i aktivitetsniveauet:

– Det kræver, at vi som arbejdsgivere bliver dygtigere til at holde på de medarbejdere, vi har. Det sker ved at udvikle dem. På den måde får vi samtidig dygtigere konsulenter i Danmark, siger Sven Kolstrup.

Læs mere i fredagens trykte udgave af Computerworld.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere