Firmaer integrerer fastnet med mobile ­terminaler

Tema: Danske Netdesign arbejder på at integrere virksomheders fastnet med de mobile ­terminaler. Teknologisk udvikler området sig hurtigt, og særligt større virksomheder har kig på mulighederne for integration.

Stadig flere større virksomehder har fået øje på potentialet i at integrerer fastnet-telefoni med mobile ­terminaler.

Et af de firmaer, der i øjeblikket arbejder på at bygge bro over kløften mellem IP-telefonien og de mobile netværk, er den danske systemintegrator Netdesign.

Med en løsning baseret på et koncept fra det amerikanske firma OnRelay forventer Netdesign i løbet af efteråret at tilbyde et system, hvor mobilen bliver fuldt integreret med en virksomheds fastnet.

– Det er et første skridt hen mod at binde den fælles IP-telefoniplatform (i virksomheder) sammen med den mobile verden, siger Peter Rafn, Netdesigns direktør.

Knaster skal høvles af

Perspektiverne i den type løsninger er betydelige, men teleanalytikeren Paul Merry fra Informa Telecoms i London vurderer, at der fortsat er en del knaster, der skal høvles af.

– De meget avancerede løsninger på området kræver stadig en del udviklingsarbejde. De vil først vinde indpas på virksomhedsmarkedet, hvor du har færre, men mere værdifulde kunder. Det vil blive sværere at sælge det på massemarkedet. Her kan det godt tage fem år, inden det for alvor slår igennem, siger Paul Merry.

De fleste kan dog blive enige om, at man på lidt længere sigt vil opleve en omfattende konvergens på tværs af de faste og mobile netværkstyper, og at et stigende antal terminaler frit vil migrere mellem de mange forskellige netværk.

– Det er kun et spørgsmål om tid før PDA'er og mobiler kan roame på WLAN og hot spots, siger Peter Rafn.

Det er et område, hvor teknologien bevæger sig hurtigt. Måske også hurtigere end brugere og virksomheder kan kapere.

– IP-platformen åbner for nye muligheder, men man kan diskutere, hvordan og hvor hurtigt, disse muligheder bliver udnyttet. På den ene side bliver man overrasket over, hvor hurtigt teknologien udvikler sig, men samtidig kan man også blive forbavset over inertien i teknologianvendelsen, siger Peter Rafn.

Primært større virksomheder

Det er i første række større virksomheder, der har kig på de integrerede løsninger, men de vil ikke nødvendigvis komme til at omfatte alle medarbejdere i en given organisa­tion.

– Virksomhederne kigger typisk på, hvem brugeren er. Det bliver ikke nødvendigvis tilbudt til alle, siger Fredrika Hed Rosén fra det svenske konsulentfirma A-Focus.

I en rapport for den svenske post- og telestyrelse har Fredrika Hed Rosén analyseret store svenske virksomheders syn på integrationen af telefonitjenester.

De viser generelt stor interesse for området, mens det er mere uklart om teknologien vil slå igennem i forhold til de mindre virksomheder, siger hun.

– Om integrationen kommer til at krybe nedad, til de små og mellemstore virksomheder, det er jeg ikke så sikker på.

Læs mere om IP-telefoni i fredagens trykte udgave af Computerworld




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere