Colt Telecom får dundrende underskud

Med et underskud på 123 millioner kroner taber teleselskabet Colt Telecom endnu engang penge på den danske afdeling. På fem år har selskabet tabt næsten en halv milliard kroner.

For femte år i træk kan den danske afdeling af Colt Telecom præsentere et underskud. I år lyder det på 123 millioner kroner, og lægger man de seneste fem års resultater sammen, har teleselskabet nu tabt næsten en halv milliard kroner på den danske afdeling.

Rækken af dårlige resultater står i kontrast til omsætningen, der er steget markant i den samme periode. I 2002 var den på blot 37 millioner kroner her i landet, mens der i 2005 blev omsat for 162 millioner kroner.

- Vores koncern er vældig godt tilfreds med resultaterne i Danmark. Det mener jeg også bliver understreget af de nye udfordringer, som jeg har fået tilbudt, siger 36-årige Morten Holck Jæger, der de seneste to år har været administrerende direktør i den danske afdeling – og nu netop er blevet udnævnt til nordisk direktør i Colt Telecom.

Fem år med underskud

Den danske afdeling er en del af det britiske teleselskab Colt Telecom, som i Danmark sælger tele- og datatrafik til store erhvervskunder via optiske fiberkabler.

Morten Holck Jæger peger selv på, at det voldsomme underskud i 2005 skyldes, at selskabet blandt andet har nedskrevet en fordring på 22 millioner, og at man også har en momssag kørende med Skat. Derudover har Colt Telecom nedskrevet anlægsaktiverne med 95 millioner kroner.

De forklaringer ændrer dog ikke på, at den danske afdeling i de seneste fem har kostet koncernen næsten en halv milliard kroner.

Hvor længe tror du, at den danske afdeling får lov til at overleve med et så massivt underskud?

- I en koncern giver det ikke rigtig nogen mening at tage et enkelt isoleret land ud i forhold til den samlede koncern. I regnskabet kan man ikke se den værdi, som det danske selskab - på linie med det svenske, portugisiske, irske osv. - giver til koncernen i form af den tilstedeværelse, vi har i Europa, siger Morten Holck Jæger.

- Underskuddet skyldes også, at vi har foretaget massive investeringer, for det bliver man nødt til for at være konkurrencedygtig på det her marked, tilføjer han.

Flere produkter

Colt har blandt andet brugt 2005 på at etablere et globalt service center, der ligger i Indien. Ifølge Morten Holck Jæger bliver der flere serviceopgaver at kaste sig over i de kommende år, for selskabet er i gang med en udvidelse af de produkter, de tilbyder via fiberkablerne.

- Det har altid været udfordringen at tjene penge nok på den enkelte kunde i form af standarddatatjenester, fordi det koster så meget at grave kablerne ned. Men med IP-telefoni-tjenesterne og den produktportefølje, som følger med, nærmer vi os slutmålet – at blive en full-service-provider, siger Morten Holck Jæger.

- Hele markedet bliver konverteret nu, og det betyder, at der kommer nye tjenester ind. Så vi skal for det første være mere innovative, end man historisk set har været i telebranchen, og for det andet skal vi være væsentlig mere effektive i vores måde at producere tingene på, siger han.

Der er 38 ansatte i den danske afdeling af Colt Telecom, mens der er 3600 i hele koncernen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere


Vejen til skyen

Få indsigt i, hvordan overgangen til en samlet cloud-platform har styrket virksomhedens agilitet, fjernet datasiloer og leveret realtidsdata for bedre beslutningstagning.

04. december 2024 | Læs mere


Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

05. december 2024 | Læs mere