Ny gigantbøde på vej til Microsoft fra EU

Microsoft står over for en ny EU-bøde på op mod tre milliarder kroner, fordi selskabet ifølge EU's konkurrencekommissær Neelie Kroes ikke hurtigt nok har levet op til EU-krav om at ændre forretningsmetoder.

Konkurrencemyndighederne i de 25 EU-lande mødes i juli for at tage stilling til et forslag fra EU's konkurrencekommissær Neelie Kroes om at pålægge software-giganten Microsoft en ny milliard-bøde.

Microsoft er i forvejen blevet pålagt bøder af EU for at misbruge en dominerende stilling med styresystemet Windows, der findes på 95 procent af alle computere.

EU's konkurrence-kommissær Neelie Kroes mener imidlertid ifølge Wall Street Journal, at Microsoft ikke har været hurtig nok til at efterleve de krav om ændringer i selskabets forretningsmetoder, som EU pålagde selskabet sammen med de første bøder.

Nu lægger EU-kommissæren derfor op til at pålægge den amerikanske softwaregigant nye bøder.

Ifølge Wall Street Journal lyder beløbsstørrelsen i denne omgang på tre milliarder kroner. Neelie Kroes håber at få opbakning det nye initiativ fra EU-Kommissionen på et møde den 12. juli.

EU-myndighederne mener, at Microsoft blandt andet har misbrugt selskabets dominans ved at binde styresystemet Windows sammen med eksempelvis Microsofts medieafspiller for at holde konkurrenter ude.

Microsoft blev i den forbindelse pålagt at åbne mere for konkurrenterne og at betale en EU-bøde på 3,8 milliarder kroner.

Herudover har Microsoft allerede betalt et endnu større erstatningsbeløb direkte til software-konkurrenter i kølvandet på retssager efter en tilsvarende konkurrenceafgørelse i selskabets amerikanske hjemland.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Data Scientist til stærkt data- og analysekontor

De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS)

IT-systemadministrator søges til GEUS

Capgemini Danmark A/S

Salesforce CTO - Nordics
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere