Torsdagens aviser om it

Ejere trækker 862 millioner ud af TDC. Få hjemmejob i kommunerne. Cybercity med landsdækkende IP-telefoni. Ny teknologi skal give sikrere veje. Krig om bilsalg på nettet.

Ejere trækker 862 millioner ud af TDC

De fem kapitalfonde, der sidder på 88,2 procent af aktierne i teleselskabet TDC, udnytter endnu en gang de ændrede vedtægter i selskabet og trækker penge ud af TDC. Denne gang ryger i alt 862 millioner kroner ud af TDC's kasse og ned i aktionærernes lommer. Tilbage i april besluttede TDC's bestyrelse, som er domineret af de fem kapitalfonde, også at udlodde ekstraordinært udbytte. Den gang var der dog tale om et noget større beløb, nemlig 43,5 milliarder kroner. (Børsen)

Få hjemmejob i kommunerne

Der er dobbelt så mange lønmodtagere med hjemmearbejdsplads i det private sammenlignet med kommunalt ansatte. Det giver problemer med at rekruttere og fastholde medarbejdere i kommunerne. Mens 12,9 procent af den samlede arbejdsstyrke i det private har adgang til en hjemmearbejdsplads, har kun 5,2 procent af de kommunalt ansatte en tilsvarende mulighed, viser tal fra Danmarks Statistik. (Jyllands-Posten)

Cybercity med landsdækkende IP-telefoni

Efter 35.000 kunder har købt Cybercitys IP-telefonløsning, lancerer Cybercity nu tjenesten over hele landet. Det betyder, at kunderne, mod en fast pris, kan ringe ubegrænset til almindelige danske fastnetnumre. (Berlingske Tidende)

Ny teknologi skal give sikrere veje

Transportminister Flemming Hansen (K) vil have selealarmer og elektroniske antiudskridnings-systemer, såkaldt ESP, installeret i alle nye biler. På den måde håber han, at antallet af dræbte kan falde med yderligere omkring 100 personer om året. Ministeren offentliggør i dag regeringens nye strategi for en bedre trafiksikkerhed. (Jyllands-Posten)

Krig om bilsalg på nettet

To internetfirmaer indleder nu en krig om markedet for bilsalg på nettet. Bilbasen, der ejes af Karsten Ree fra Den Blå Avis og Johnny Laursen fra Forlaget Benjamin, åbner i dag en ny auktionsdel. Konceptet er langt fra en ny opfindelse, men har i flere år været en stor succes for det fynske selskab Autocom, der ejes af brødrene Peter og Martin Grøftehauge. (Børsen)

Få automatisk dagens avisresumeer sendt til din indbakke hver morgen. Opret dig som bruger på Computerworld.dk og sæt "Dagens aviser om it" på overvågning med Computerworld Nyhedsovervågning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere