Legitime websteder hjælper virus-bagmænd

Legitime websteder bliver uden at vide det brugt af virus-bagmænd til at sprede ondsindede programmer på de besøgendes pc'er.

Internationale cyberkriminelle bruger i stigende grad helt legitime websteder til at hjælpe med spredningen af ondsindede programmer.

Det sker ved hjælp af såkaldte exploits, der er kodestumper, der udnytter en svaghed i styresystemet eller en webbrowser til at installere det ondsindede program på en brugers pc.

Sikkerhedsfirmaer, der scanner e-mails for virus, kunne i maj rapportere om det laveste antal virusmails længe, men det betyder ikke, at brugerne er sikre.

Bagmændene bruger dels mere målrettede angreb med højere succesrate og dels angreb via hjemmesider til at sprede deres programmer.

Problemet vokser

- Jeg vil ikke sige, at problemet er blevet til en epidemi i forhold til internettets størrelse, men det vokser, og de folk, der står bag, tjener penge på adware, spyware og endda på at sælge falsk anti-spyware, siger teknisk direktør Roger Thompson fra Exploit Research Labs til magasinet eWeek.

Angrebene via de legitime websteder sker dels gennem samarbejde med webadministratorerne for webstederne, men også uden webstederne er klar over, at de bliver udnyttet.

Det kan eksempelvis ske ved at webstedet sætter en gratis tæller på hjemmesiden, som administratoren har fundet på internettet.

Tælleren ser uskyldig ud, men under overfladen kontakter en række servere, som igen serverer et exploit og ondsindet kode for den bruger, der besøger hjemmesiden med tælleren.

Ifølge Exploit Research Labs er der samtidig en række værktøjer til salg på nettet, som giver de kriminelle let adgang til de sidste nye exploit. Selskabet peger således på det russiske WebAttacker, som ifølge selskabets statistik er det næstmest udbredte værktøj til exploits.

Det mest udbredte exploit udnytter en sårbarhed i Windows, som Microsoft lukkede allerede i januar. Noget tyder derfor på, at bagmændene i høj grad lukrerer på de brugere, der ikke har installeret opdateringer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere