Sun arbejder på objekt-venlige processorer

Sun Microsystems arbejder på at optimere samspillet mellem objektorienteret programmering, moderne processorer og systemets hukommelse.

Serverproducenten og Java-ophavsfirmaet Sun Microsystems arbejder på at gøre processorer mere effektive, når det gælder håndteringen af objekter.

Det skal få objektorienteret software som eksempelvis Java-applikationer til at afvikles mere effektivt på moderne systemer.

Problemet er ifølge Sun, at der ikke er sket væsentlige ændringer de sidste 30 år i den måde, hukommelsen udnyttes.

En proces får tildelt et lineært adresserum, og så er det op til software at arbejde med det.

- Det spændende vil være at flytte bevidstheden om et objekt ned i hardware-laget, siger seniorforsker Mario Wolczko fra Sun.

Selskabet har derfor søsat et projekt kaldet Maxwell, som skal finde frem til måder at forbedre den måde, processorerne håndterer objekter.

- Vi arbejder på at se, hvordan man kan konstruere hukommelsesstyring, så objektadministration og "garbage collection" bliver mere effektive i kraft af, at hardwaren understøtter det, siger Mario Wolczko.

Problemet er ifølge Mario Wolczko blevet større i takt med, at processorerne i dag arbejder betydeligt hurtigere end hukommelsen, der på den måde kan blive en flaskehals.

- Vi vil gerne have hukommelsessystemet til at forstå mere, hvad programmøren vil have, siger Mario Wolczko.

Maxwell vil i sidste ende kunne få understøttelse af Suns Java og eventuelt Python på Suns egne Sparc-processorer.

Om Sun vil kunne overtale rivalen Intel til at implementere en tilsvarende understøttelse vil formentligt afhænge af forholdet mellem de to, når teknologien engang er på plads.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere