Jubel over WiMAX trods tab på 40 millioner

Butlernetworks havde sidste år et tab på 40 millioner kroner, efter at have rullet et WiMAX-netværk ud i 50 af landets største byer. Nu jubler selskabet over, at trådløst bredbånd giver plus på driften.

Butlernetworks er et af de danske selskaber, som satser hårdt på trådløst bredbånd i form af teknologien WiMAX, selvom udrulningen af en infrastruktur ikke er helt gratis.

Butlernetworks kan nu tilbyde WiMAX i 50 af landets største byer, og selskabet har indtil videre postet 45 millioner kroner i netværket.

Samlet set har selskabet investeret en halv milliard kroner i infrastruktur, og afskrivningerne var sidste år med til at give et tab på 40,7 millioner kroner.

Administrerende direktør Søren Støvring-Hallson vælger dog at glæde sig over et positivt driftsresultat på 3,5 millioner kroner.

- Vi har driftsoverskud for første gang i virksomhedens liv. Underskuddet skyldes specielt vores afskrivninger på fiber, som er meget stor. Vi ser det ikke som en væsentlig udfordring, for vi tror på, at fiberen holder meget længere end afskrivningsperioden, siger han.

Ikke til private

Butlernetworks sælger ikke WiMAX-forbindelser direkte til erhvervslivet, men gennem teleselskaber og systemintegratorer som Colt Telecom, Cirque, MCI og DM Save.

Indtil videre sælger Butlernetworks ikke til private forbrugere, selv om det er teknisk muligt.

- Jeg tror, at der er masser af forretningsmuligheder i det private segment, hvor konkurrencen ikke er større end i forretningssegmentet. Men det er også et spørgsmål om, hvor meget man kan overkomme. Vi vil gerne servicere erhvervslivet og vores partnere ordentligt, fortæller Søren Støvring-Hallson.

Standarden for WiMAX blev sidste år færdigdefineret, og næste skridt er nu at nå frem til en fælles, global standard for mobil WiMAX, også kaldet 802.16e.

Administrerende direktør Søren Støvring-Hallson forventer, at man inden for det næste år vil se de første håndholdte computere, PDA'er, med WiMAX.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere