Virusprogrammør tilbyder teknisk support

Et nyt program, der kræver løsepenge for at frigive den inficerede pc, lover også at hjælpe, hvis man betaler og stadig ikke slipper af med programmet.

Programmøren bag en ny variant inden for genren ransomware, altså programmer der forlanger løsepenge, forsøger angiveligt at give sine ofre en vis tryghed ved at tilbyde teknisk hjælp.

Det ondsindede program, som antivirusfirmaet Sophos har døbt Ransom-A, viser brugeren en besked, hvor bagmanden skriver, at filer på systemet vil blive slettet hver halve time.

Samme besked fortæller, at det ondsindede program låser det inficerede Windows-system.

Hvorvidt programmet rent faktisk gør alvor af disse trusler er dog uvist.

Programmøren forlanger en løsesum på omkring 66 kroner overført via Western Union for at udlevere en kode, der skulle stoppe det ondsindede program.

Kravet kommer dog med et løfte om, at man kan sende programmøren en e-mail, hvis koden ikke virker, for at få tilsendt hjælp til at slippe af med programmet.

Ransom-A er det seneste eksempel på denne type ondsindede programmer, som især er udbredt i Rusland. Den nye variant er dog engelsksproget.

Alle varianter i omløb kan opdages af de fleste antivirusprogrammer, og flere udbydere tilbyder værktøjer til at fjerne programmerne og genskabe filer.

Relevant link

Sophos om Ransom-A




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere