Linksys tyvstarter på 100 megabit Wi-Fi

Netværksproducenten Linksys hopper med på den samme tyvstartende vogn som flere konkurrenter og lancerer de første 100 megabit trådløse netværksprodukter.

Cisco-ejede Linksys følger nu flere af selskabets konkurrenter og begynder at sælge trådløst netværksudstyr, der tilbyder hastigheder på op mod 100 megabit per sekund.

Udstyret baseres på det udkast til en ny standard IEEE 802.11n, som endnu ikke er endeligt fastlagt.

Konkurrenten Netgear begyndte imidlertid allerede i november at lancere udstyr baseret på de foreløbige udkast.

Indbyrdes kompatible

Derfor er der ingen garanti for, at udstyr fra forskellige producenter er indbyrdes kompatibelt.

- Medmindre man allerede downloader store filer eller forsøger at sende video over et trådløst lokalnetværk, så giver det under alle omstændigheder mere mening at vente til næste år og lavere priser, siger analytiker Mike Wolf fra ABI Research.

Den nye netværksstandard vil være kompatibel med de i dag to mest udbredte til trådløse lokalnetværk 802.11b og 802.11g.

Sidstnævnte skulle kunne levere op mod 54 megabit per sekund, men i praksis vil båndbredden for den enkelte bruger være betydeligt lavere.

802.11n skulle derimod kunne klare båndbredder på over 100 megabit eller mere end det typiske kabelbaserede lokalnetværk.

Rettet mod forbrugermarkedet vil det især være muligheden for at overføre video mellem digitale videooptagere, pc'er og mobile enheder, der skal drive efterspørgslen på det nye netværksudstyr.

Linksys håber at kunne tilbyde de første kunder en softwareopgradering, når den endelige standard er på plads, men selskabet kan endnu ikke give nogen garantier.

I forhold til forgængerne kan indbyrdes kompatibilitet mellem 802.11n-udstyr blive mere kompliceret, fordi standarden giver mulighed for flere forskellige konfigurationer af sendere og antenner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere