Sun-direktør Scott McNealy går af

Sun-medstifter og administrerende direktør gennem 22 år, Scott McNealy, træder nu tilbage og overlader posten som øverste chef til Jonathan Schwartz.

I kølvandet på endnu et tabsgivende kvartal for it-koncernen Sun Microsystems meddeler selskabet, at medstifter og administrerende direktør Scott McNealy træder tilbage.

Han overdrager nu posten som øverste chef for Sun til den 40-årige koncernchef Jonathan Schwartz.

51-årige Scott McNealy - der netop har været i Danmark - var i 1982 med til at stifte Sun Microsystems, som i de senere år har haft svært ved at få selskabets økonomi på ret køl efter dotcom-krisen.

Kærlighedsprojekt

- Sun har været et kærlighedsprojekt for mig siden 1982, og det har været mig en ære at tjene som direktør for selskabet de sidste 22 år, udtaler Scott McNealy ifølge en pressemeddelelse.

Scott McNealy fortsætter som bestyrelsesformand og forbliver også ansat i selskabet, hvor han fremover vil hengive sig til at administrere selskabets forhold til kunder inden for det offentlige og akademiske markeder.

Meddelelsen om Scott McNealys tilbagetræden kommer samtidig med, at selskabet i dets seneste kvartal fik et tab på 1,3 milliarder kroner.

Øget omsætning

Koncernen har dog øget omsætningen med 21 procent blandt andet i kraft af opkøb af blandt andet StorageTek og SeeBeyond.

Mens en del af selskabets tab skyldes enkeltudgifter, får Jonathan Schwartz alligevel byrden af at skulle forsvare over for aktionærer og analytikere, at selskabet ikke har skåret mere drastisk ned i antallet af medarbejdere.

Rygtemøllen kværnede således op til offentliggørelsen af regnskabet om, at Sun enten ville annoncere fyringer blandt de næsten 38.000 ansatte, eller at Scott McNealy ville gå af.

Nu er det altså op til Jonathan Schwartz at bringe koncernen videre på ret kurs.

- Det er en ære at få overdraget tøjlerne til dette fantastiske selskab fra én af branchens ægte visionære personer, udtaler Jonathan Schwartz.

Jonathan Schwartz kom til Sun i 1996, da koncernen købte selskabet Lighthouse Design, hvor Jonathan Schwartz var administrerende direktør.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere