Nye spiludviklere skal løfte dansk spilbranche

En ny universitetsuddannelse i spiludvikling er nu klar med de første studerende. De skal give et løft til den danske spilbranche, der specielt mangler grafikere og animatorer.

Danske firmaer inden for spiludvikling kan nu se frem til mellem 60 og 70 nye eksperter på felter, efter Det Danske Akademi for Digital, Interaktiv Underholdning (DADIU) er klar med det første hold studerende.

DADIU er et samarbejde mellem flere forskellige universiteter og kunstskoler, og de første studerende begyndte på uddannelsen i september 2004.

Nu har de været igennem to moduler og produktionen af to spil. Dermed mangler de blot at afslutte deres hoveduddannelser, før de er klar til den danske spilbranche.

Allerede efterspurgt

- De fleste er klar til sommer, og der er allerede efterspørgsel efter dem, specielt programmører, grafikere og animatorer, fortæller akademileder Gunnar Wille fra Den Danske Filmskole.

Sporene fra den tidligere medieuddannelse skræmmer, og derfor har det nye akademi haft fokus på at specialisere de studerende til en branche, hvor der er stor mangel på folk med erfaring.

De studerende har senest arbejdet på tværs af områder omkring fem spil, så eksempelvis datalogerne kender til de problemer, der kan opstå i kommunikationen med grafikere midt i et stresset projekt.

Klar til branchen

Gunnar Wille har store forventninger til, at de nye studerende kan sætte deres aftryk på den danske spilbranche, som er præget af få store firmaer og en række meget små firmaer.

- På kort sigt betyder det, at de eksisterende spilfirmaer får nogle mennesker, som de ikke først skal introducere til, hvad det betyde at arbejde i en spilproduktion. På lang sigt betyder det, at der kommer nye spilfirmaer og nye initiativer, siger han.

De fem nordiske lande blev sidste år enige om at give 70 millioner kroner i støtte til spilbranchen over de næste syv år.

Relevante link

De fem nye spil




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere