DK Hostmaster lukker 6.548 danske sites

Administratoren af de danske domæner har lukket 6.548 sites i denne måned på grund af manglende betalinger. De seriøse virksomheder er blevet bedre til at huske afgiften, mener direktør.

I de sidste tre uger har DK Hostmaster trukket stikket ud på 6.548 danske websites.

Det er sket på grund af manglende indbetaling af den årlige domæneafgift, fortæller Per Kølle, administrerende direktør for DK Hostmaster, som er administrator for alle danske domæner som ender på .dk.

Tallet er ikke usædvanligt. Samlet lukkede DK Hostmaster i hele 2005 omkring 65.000 domæner på grund af manglende betalinger. Normalt svinger antallet af lukkede domæner mellem 70.000 og 90.000 om året.

DK Hostmaster har i øjeblikket 680.000 registrerede danske .dk-domæner.

Det er uvist, om det fortrinsvis er private domæneejere eller virksomheder, som glemmer at betale regningen.

DK Hostmaster offentliggør nemlig ikke listen over de slettede domæner af hensyn til ejernes mulighed for at få dem genoprettet, siger Per Kølle.

Direktørbesøg sjældne

Men DK Hostmaster har ikke i løbet af den sidste måned oplevet besøg fra direktører af større virksomheder, som ville betale kontant for at genoprette glemte domæner her og nu. Det er eller sket mange gange tidligere.

- Det sker ikke mere. Jeg har ikke indtryk af, at virksomheder, som tager deres internet seriøst, kommer ud i denne her situation mere. Den slags ligger flere år tilbage, siger Per Kølle.

DK Hostmaster oplever jævnligt kritik fra domæneejere, som er vrede over, at deres domæne pludselig bliver lukket uden varsel. Men det afviser Per Kølle.

Fem måneders henstand

- Det er objektivt forkert. Vi sender en faktura en måned før domænet udløber, og 28 dage inde i den nye periode sender vi så et varsel om at pengene ikke er modtaget.
Samtidig oplyser vi, at domænet vil blive lukket om 14 dage. Herefter hviler det i tre måneder. Først herefter slettes domænet, siger Per Kølle.

Det koster 100 kroner at genåbne et domæne, hvis det bliver lukket.




IT-JOB

Danske Commodities A/S

Procurement manager

Socialpædagogernes Landsforbund

Specialkonsulent til digitalisering

Netcompany A/S

Network Engineer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere