Lydløs dansker bag strømforsyning med sirene

En pc-strømforsyning med fjernstyret tyverisikring, sirene og USB-porte skal sikre stor vækst for den danske it-producent NorthQ. Målet er at komme ind i varmen hos de store pc-producenter.

Den danske pc-udstyrsproducent NorthQ håber efter halvandet års udvikling, at en ny strømforsyning vil tage verden med storm, når den præsenteres på CeBIT-messen i Hannover i denne uge.

Strømforsyningen med navnet Fort Knoxx har indbygget bevægelsessensorer, så en sirene automatisk går i gang, hvis computeren flyttes.

Kan fjernbetjenes

Alarmen kan fjernbetjenes, og strømforsyningen indeholder samtidig USB-porte, så mobiltelefoner og PDA'er kan oplades, selvom computeren er slukket.

NorthQ er ellers mest kendt for sine lydløse strømforsyninger og CPU-kølere.

- Det her giver helt nye muligheder for at tale med de store pc-producenter og få dem til at bruge vores strømforsyninger i deres computere. Det er et meget stort marked, fortæller administrerende direktør Christian van Scholten.

Begyndte som IBM-broker

Han stiftede NorthQ - der også kendes under navnet Datapoint Europe - i 2002 efter at have bygget distributionen af strømforsyninger og kølere op i Skandinavien for den taiwanske producent Thermaltech.

Allerede i 1996 var han startet op som broker af IBM-harddiske.

I dag får NorthQ med otte ansatte sine egne produkter produceret i Kina.

Strømforsyninger og kølere er det ene store forretningsområde, mens salget af it-udstyr gennem store detailhandelskæder er det andet.

NorthQ har således en aftale med Aldi på europæisk plan om at sælge NorthQ-udstyr som eksterne harddiske, USB-kabler, switche og hubs.

Tilkøb giver vækst

Aldi-aftalen var sidste år med til at give en større tocifret millionomsætning til selskabet.

- Vores koncept er, at du hele tiden har mulighed for at tilkøbe nye produkter og stadig bruge de eksisterende ting, du har købt fra os, siger Christian von Scholten.

Den nye strømforsyning får derfor følgeskab af sensorer til at sætte på en fladskærm samt en ekstern sirene.

Senere kommer en GSM-alarm, så man får besked på mobiltelefonen, hvis alarmerne går i gang.

NorthQ vil for andet år i træk benytte CeBIT-messen til at præsentere sine produkter og forhandle med potentielle distributører.

Computerworld er fra onsdag med på verdens største it-messe, CeBIT i Hannover. Vi hører gerne fra danske it-medarbejdere, som besøger messen og vil fortælle om deres indtryk - send en mail til c.thomsen@cw.dk i løbet af de kommende dage. Læs vores løbende reportage på computerworld.dk/cebit.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere