Store rivaler melder Microsoft til EU i ny sag

En række store selskaber som IBM, Oracle og Sun klager igen over Microsoft til EU. De mener, at Microsoft fortsat misbruger sin dominerende stilling til at udelukke andre selskaber. En ny stor monopol-sag kan være på vej.

En gruppe af nogle af verdens største teknologivirksomheder har med et slag fejet ethvert håb om en hurtig afgørelse af Microsofts EU-sag af bordet, skriver Financial Times.

De har nemlig endnu en gang indleveret en klage over Microsoft til EU-Kommissionen, som nu ventes igen at gå til stålet med fornyet energi.

Gruppen af store teknologiselskaber tæller IBM, Oracle, Sun, Nokia, RealNetworks, Red Hat, Opera, Linspire og Corel.

Bekymrede over udviklingen

De er bekymrede over en bred vifte over Microsofts forretningsmetoder, der ifølge selskaberne hindrer "virksomheder og kunder i at have reelle valgmuligheder mellem konkurrerende software-produkter".

Selskaberne mener, at Microsoft er i gang med at skabe et miljø, hvor et voksende antal web-baserede applikationer alene kan fungere med Windows-baserede computere og servere.

På sigt kan det betyde, at en stribe internet-baserede applikationer - fra søgemaskiner til e-butikker - ikke længere kan køre på Apple OS eller Linux, mener de.

De store selskaber fremhæver, at det efter deres mening ser ud til, at kun stærke lovtiltag ser ud til at kunne stoppe Microsoft "fortsatte konkurrence-forvridende
fremgangmåde".

Første klage i flere år

Klagen er den første, som EU-Kommissionen har modtaget om Microsoft, siden den skelsættende afgørelse i 2004, hvor Microsoft blev idømt en stor milliardbøde.

Ifølge Financial Times er klagen et stort tilbageslag for Microsoft, der nu risikerer, at en række nye Microsoft-produkter kommer i myndighedernes søgelys.

Det gælder ikke mindst de nye Vista-produkter, der er på bedding og ventes lanceret i løbet af året.

EU-Kommissionen vil nu gennemgå klagen nøje. Tages den til efterretning, vil kommissionen efter alt at dømme åbne en ny sag mod Microsoft.

Microsoft afviser beskyldningerne. Gruppen er et brohoved for IBM og enkelte andre konkurrenter, der konstant forsøger at bruge konkurrencelovgivning til deres egen forretningsfordel, mener Microsoft.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere