Øje-skanninger beskytter Telias hellige haller

Tema: En scanning af øjet er blandt de mest sikre og brugervenlige biometriske løsninger. Det benytter Telia Stofa sig af, når virksomhedens nerve, selskabets internet-backbone, skal beskyttes.

Inden for en meters afstand spejler man sit øje, og med et klik går døren op.

Sådan er dagligdagen for de cirka 10 mennesker, der har adgang til Telia Stofas internet-backbone hos virksomhedens hovedafdeling i Horsens.

– Det er hjertet i vores virksomhed, så derfor ville vi have det bedste af det bedste, siger kundeservicedirektør Karsten Havelund Skøtt, som også har ansvaret for de bygninger, hvor virksomheden har til huse.

Krævede tilvænning

Virksomheden har haft løsningen i cirka et år, og Karsten Havelund Skøtt har endnu kun oplevet, at medarbejderne var glade for den.

– Selvfølgelig er det teknikere, det drejer sig om, og de kan godt lide ny teknologi, men derfor skulle de alligevel vænne sig til iris-scanneren. Det er jo ikke en nøgle, der skal drejes, siger han.

Men Karsten Havelund Skøtt fortæller, at alle dog var fortrolige med systemet efter ganske få forsøg.

Pengene værd

En iris-løsning er markant dyrere end en løsning med fingeraftryk. Det mener Rasmus Pedersen, der er salgsdirektør i Vitani, som gennem tre år har beskæftiget sig med biometriske løsninger både som distributør og som systemintegrator.

Vitani beskæftiger sig eksempelvis også med både håndgenkendelse, venegenkendelse og iris-scanninger.

Ifølge ham er det stadig fingeraftryk, der er den mest brugte biometriske løsning, og det er også den billigste løsning.

Til gengæld er iris-scanning lang mere sikker, siger han.

Med den opnåede sikkerhed, synes Karsten Havelund Skøtt ikke, at løsningen med iris-scanningen har været for dyr

Med tiden kan han endda sagtens forestille, at alle i virksomheden skal bruge deres øje som adgangstegn.

– Det er ikke noget, som vi har talt om, men på længere sigt ville det være rart, hvis vi kunne smide alle adgangskortene væk, siger han.

Ingen ultimative løsninger

Når det kommer til biometriske løsninger, er det svært at pege på en, som er den ultimative.

– Det kommer an på, hvad løsningen skal bruges til. Der er forskel på, om det er en pc, der skal låses op, eller om det er døren til virksomheden, siger Rasmus Pedersen.

Rasmus Pedersen mener, at det kun er toppen af isbjerget vi har set med hensyn markedet for biometriske løsninger.

– Uden for landets grænser går det rigtig stærkt, og det begynder også at ligne noget herhjemme. Vi forventer, at første kvartal af 2006 bliver lige så stort som andet halvår af 2005, siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan bruger du aktivt AI til at styrke din cybersikkerhedsindsats

Kan AI styrke din cybersikkerhed og forebygge f.eks. ransomwareangreb? Ja – og endda særdeles effektivt! På denne konference kan du blive klogere på, hvordan du i praksis anvender AI til at styrke dit sikkerhedsniveau – og gøre cyberbeskyttelsen mere fleksibel.

27. november 2024 | Læs mere


Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere