Danmark i front med mobil biometri-løsning

Tema: En lille dansk virksomhed har optaget globalt patent på et mobilt biometrisk smartcard, som i foråret skal gennemgå ”proof of concept” i flere danske virksomheder.

Fingeraftryk skal ikke ligge i en central database, men være det, der får et nyt smartcard til overhovedet at virke, hvis det står til den danske virksomhed Quard Technology.

Helt grundlæggende er kortet at betragte som en dynamisk pinkode-generator, der for hver gang kortet aktiveres med kortholderens fingeraftryk, viser en ny otte-cifret kode.

Kortet er udstyret med swipe-sensor, processor, display og et batteri, hvis levetid giver op til 2.000 læsninger.

Ingen server

Når kortholdernes fingeraftryk ikke skal ligge på en server noget sted, behøver datatilsynet ikke tage stilling til, hvorvidt der er regler for registrering, der bliver overskredet.

- Hvis en virksomhed, institution eller lignende vælger at benytte løsningen, kræver det bare, at der ligger et program i systemet, der kan genkende det mønster af koder, som kortet genererer, mener direktør Uffe Clemmensen.

Han fortæller, at koden løber i et fast forløb, som programmet så holder op mod sin egen række af koder i et matchende par.

Kodeforløbet, som umiddelbart er løsningens svaghed, er dog ikke sådan lige at gennemskue. Der er cirka 24 millioner potentielle koder, som genereres i vilkårlig rækkefølge.

– Vi har enten været heldige eller dygtige. Diskussionen herhjemme går meget på privacy, og når personlige oplysninger ikke er samlet centralt, så giver det en tryghed, siger han.

Næste generation

Virksomheden forventer, at anden generation af kortet kommer i maj måned i år.

Det eksisterende kort er fem millimeter tykt, hvor næste generations kort kommer ned på to millimeters tykkelse.

Målet er en millimeters tykkelse, hvilket ville betyde, at kortene svarer til eksisterende kort.

Aftaler i hus

Quard Technology har aftaler med flere virksomheder om en ”proof of concept”-proces.

– Vi har kontakt til både danske og europæiske virksomheder, men de fleste ønsker at holde kortene tæt ind til kroppen, siger Uffe Clemmensen.

I sommeren 2005 investerede CAT-Symbion 1,5 millioner kroner i virksomheden, og Uffe Clemmensen fortæller, at virksomheden er ved at gøre klar til en ny investeringsrunde.

– Det er bestemt ikke gratis at vente. Men hvis alt går planmæssigt, så kommer der gang i salget inden sommerferien, siger han.

Ny software

Virksomheden har måske også god grund til at være fortrøstningsfuld, for det patent, som selskabet har udtaget på dets system har endnu ikke mødt indsigelser.

Uffe Clemmensen fortæller, at virksomheden for nylig også søgt patent på en ny software.

Softwaren skal mindske de begrænsninger, der ligger i forhold til den vinkel, fingeraftrykket skal aflæses i, og som typisk ikke må afvige mere end 10 til 15 grader.

Den nye software skal gøre aflæsningen mere brugervenlig, da aflæsningen ikke længere behøver at udføres helt så præcist.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere