CBB Mobil: Ud med Microsoft - ind med Google

Mobilselskabet CBB går til Google for at få en chat-tjeneste. Det sker, efter Microsoft har tvunget selskabet til at droppe MSN Messenger på mobilen. Dermed har Googles danske salgskontor taget et af sine første stik hjem.

CBB Mobil tilbyder sine kunder at få chat-tjenesten Google Talk på mobilen.

Det sker, efter CBB Mobil i marts sidste år blev tvunget til at opgive den tilsvarende tjeneste fra Microsoft, MSN Messenger.

Forklaringen dengang fra CBB Mobil lød, at Microsoft stillede urimelige og uforståelige licenskrav, og dermed reelt tvang mobilselskabet til at lukke for tjenesten.

Meget skuffet

– Jeg var virkelig skuffet, da vi sidste år måtte nedlægge vores Mobil Messenger. Derfor har vi nu valgt at fokusere på Google frem for at underlægge os Microsofts komplet uforståelige krav. Microsoft er bestemt ikke uundværlig, siger Teddy Søgaard Pedersen, administrerende direktør for CBB Mobil.

CBB Mobil havde ellers stor succes med MSN Messenger på mobilen.

Med systemet kunne mobilkunderne chatte med folk, der brugte MSN Messenger på computeren. CBB Mobil opnåede hurtigt hele 10.000 brugere herhjemme.

Selskabet forsøger nu at gentage successen med Google Talk, der virker på nogenlunde samme måde som MSN Messenger og andre chatprogrammer.

CBB Mobil tilbyder, at man på selskabets hjemmeside kan downloade et lille program til mobilen, som man derefter kan anvende til at chatte på tværs af mobiletelefoner og computere på internettet - dog kun til andre brugere af Google Talk

Eneste krav er, at brugerne samtidig er oprettet som brugere på Google Gmail.

Det bliver gratis at bruge tjenesten det første halve år. Derefter vil CBB Mobil tage penge for hver besked.

Hvor meget har selskabet dog ikke oplyst, men indtil adgangen til MSN Messenger blev lukket, kostede det ni øre pr. besked, mens det var gratis at modtage beskeder.

Sejr til Google i Danmark

At CBB Mobil nu går over til Google og lancerer Google Talk er en sejr til Googles nyåbnede danske salgskontor.

Kontoret har med fem ansatte siden december sidste år forsøgt at sælge online annoncer og indgå forrretnings- og partneraftaler i Danmark.

Teddy Søgaard Pedersen, der er administrerende direktør for CBB Mobil sagde efter bruddet med Microsoft sidste år, at softwaregiganten ikke har nok i at eje pc-markedet, men at giganten også vil monopolisere mobilmarkedet.

Også hos Google mener man, at den nye aftale er et skridt på vej væk fra monopoler.

– Som forretningsansvarlig i Danmark er jeg stor tilhænger af åbne interfaces og standarder, siger Peter Friis, landechef for Google i Danmark.

Men en monopol lignende tilstand er ikke uvant for Google.

Tal fra selskabet selv viser, at danskerne i 89 procent af tilfældene vælger Google, når der skal søges på nettet.

Denne monopollignende tilstand vil Google nu veksle til gysser. Salgskontoret skal nemlig sælge annoncer på Googles hjemmeside til danske virksomheder, som vil eksponeres for netsøgende danskere.

De danske mobilbrugere har dog fortsat, uanset mobilselskab, muligheden for selv at gå på nettet og finde en Java-applikation, som tillader brug af Messenger eller andre chat-tjenester på mobilen.

Flere af disse applikationer er gratis, men kræver teknisk indsigt at sætte op på telefonen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere