Flysimulator-entusiaster kupper dansk præsident

Efter syv års arbejde har Morten Hansen mistet både kildekode, 35 servere og 57.000 medlemmer. Flysimulator-vennerne i en international forening har kuppet den danske præsident.

Der er krig i luften i det virtuelle luftrum, efter ledelsen i en international forening for flysimulatorer har kuppet den danske formand og stifter af foreningen IVAO, Morten Hansen.

Det gik op for danskeren, da han for nogle uger siden mistede al adgang til systemerne, ligesom foreningens 35 servere - stillet til rådighed af frivillige - blev flyttet til at pege på et nyt domænenavn.

- Det er enhver frit stillet at forlade en organisation, der er baseret på donation af arbejdskraft og servere. Men det berettiger ikke folk til at stikke af med tingene, klager Morten Hansen.

Flyver i samme luftrum

IVAO er en forening, hvor folk med interesse for flysimulatorer kan møde hinanden.

Foreningen har samtidig udviklet to programmer, der gør det muligt for brugerne af Microsoft Flight Simulator eller flysimulatoren X-Plane at flyve i den samme verden, mens andre kan være flyledere og styre trafikken.

Døgnet rundt er op mod 1.000 fly i luften, og foreningen har 15.000 medlemmer, som i de seneste to måneder har været i luften.

Uenighed om emner som våben på flyene fik dog den daglige ledelse til at ønske sig af med Morten Hansen som formand.

Gjorde oprør

Det fik i sidste måned medstifter Erwin Lion og de andre medlemmer af bestyrelsen til at flytte al aktivitet og alle servere fra adressen IVAO.org - som ejes af Morten Hansen - til IVAO.aero.

Kuppet kom, efter Morten Hansen i første omgang havde indkaldt til et større forsoningsmøde.

Dermed mistede danskeren ikke blot adgang til netværket, men også kildekode til programmerne, der gør det muligt at flyve i samme virtuelle luftrum, samt medlemsdatabasen.

Morten Hansen, der til daglig er driftskoordinator i it-virksomheden Organisator, har i stedet været nødt til at genskabe hjemmesiden med statisk indhold på IVAO.org.

- Min netværksadministrator gennem de syv år har jeg stolet rigtigt meget på, så jeg har ikke fået taget daglige sikkerhedskopier, for al administration foregik via hjemmesiden. Men det burde jeg nok have gjort, siger han.

Meldt til politiet

Han har nu meldt sagen til politiet i Lyngby, til politiet i Belgien, hvor IVAO.aero er registreret, samt til politiet i Køln, hvor web-databasens server står.

Hos IVAO har det ikke været muligt at få en kommentar fra netværksadministrator Erwin Lion, som sammen med Morten Hansen grundlagde forening og i dag er valgt til ny formand.

I en e-mail til Computerworld svarer Allen W. Sindel - en anden person i ledelsen - dog, at IVAO ikke har ændret på servere eller databaser, men blot flyttet web-domæne fra IVAO.org til IVAO.aero.

"Vi er ikke bevidst om nogen immaterialrettigheder, der tilhører Morten Hansen. IVAO har i flere år udelukkende været en organisation baseret på frivillig arbejdskraft. Som sådan er informationerne, bannere, logoer og meget af websitets design skabt af disse frivillige," skriver han.

Foreningens primære aktiv er i dag de to programmer IVAC og IVAP, der gør det muligt henholdsvis at flyve i samme luftrum og at fungere som flyveleder og se alle fly, der er i luften.

Morten Hansen har i forsøget på at slå rettighederne til indholdet fast netop registreret IVAO som en forening i Danmark.

Relevante link

Den oprindelige forening på IVAO.org
Den nye forening på IVAO.aero
Udbrydernes forklaring på den nye hjemmeside




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere