Bitter strid fører til konkurssalg af it-firma

Det københavnske it-selskab Globase International er blevet sat til salg efter konkurs i ejerselskabet. Bag konkurssalget ligger en strid om betaling for køb af selskabet Globase i 2003.

Ejeren af it-selskabet Globase International i Bredgade i København er erklæret konkurs, og selskabet er sat til salg, selv om det ikke selv er gået konkurs.

Konkurssalget sker som følge af manglende betaling af 1,1 millioner kroner fra køberen af det oprindelige Globase-selskab til sælgeren, reklamebureauet Projektgruppen.

At betalingen af de 1,1 millioner kroner skulle finde sted er fastslået ved retten i august måned, og det er begge parter enige om.

Uenige om årsagerne

Parterne er til gengæld uenige om, hvorvidt konkurssalget af Globase International skyldes manglende betalingsvilje eller manglende betalingsevne.

Køberen, Michael Leander Nielsen, mener, at han ikke kan betale.

- 1,1 million kroner hiver man ikke bare op af hatten, når man er et lille selskab som os, siger ejeren, Michael Leander Nielsen.

Han ejer det konkursramte selskab L Com Holding, der i 2003 købte aktieselskabet Globase fra Projektgruppen.

Aktiviteterne i selskabet er siden og i begyndelsen af i år flyttet over i et søsterselskab, anpartsselskabet Globase International.

- Michael Leander Nielsen mente ikke, at han skyldte pengene og betalte ikke. Vores holdning er, at når man har købt, så må man betale, og hvis ikke så får det konsekvenser, siger bestyrelsesformand Søren Stenderup fra Projektgruppen.

Udspil om forlig

Der foreligger et udspil til et frivilligt forlig fra begge parter, men ifølge bestyrelsesformanden er parterne for langt fra hinanden til, at enderne kan mødes.

Konkurs er også de to andre datterselskaber til Michael Leander Nielsens selskab L Com Holding. Det er dels det oprindelige aktieselskab Globase og anpartsselskabet Leandersen.

Begge datterselskaber har ifølge Michael Leander Nielsen stået som sikkerhed for betalingerne fra L Com Holding til Projektgruppen og bliver derfor revet med i konkursen.

Ingen af dem har dog andre ansatte end Michael Leander Nielsen selv.

Sundt selskab

Globase udvikler og markedsfører et e-mail og direct marketing værktøj, hvor man blandt andet kan administrere og holde styr på fra- og tilmelding samt udsendelse af nyhedsbreve, lave kundeanalyser og meget andet.

Seneste regnskab for Globase gav en bruttofortjeneste på 735.000 kroner, et beskedent underskud på 19.000 kroner og resulterede ved udgangen af 2004 i en negativ egenkapital på 77.000 kroner.

Ifølge Michael Leander Nielsen er der imidlertid fuld fart på væksten i selskabet og udsigt til, at det kan udvikle sig til et sundt selskab.

- Den eneste fejl er, at selskaberne har været underkapitaliseret, siger Michael Leander Nielsen.

Han forventer, at selskabet Globase International vil være solgt inden for en uge.

Snarligt salg

Der er ifølge Michael Leander Nielsen flere, der har udvist seriøs interesse for at købe Globase International.

Når det forventede salg så er faldet på plads, vil Michael Leander Nielsen ikke være med længere. Han trækker sig.

- Det har været for hårdt. Jeg har svært ved at genfinde motivationen og begejstringen for dette her, siger Michael Leander Nielsen.

Advokat Henrik Honrsleth fra Advodan i Helsingør understreger over for Computerworld, at Globase International ikke er berørt af konkursen i moder- og søsterselskaber.

Driften vil kunne fortsætte uændret blot med nye ejere, oplyser advokaten, der repræsenterede L Com Holding i sagen om betalinger til Projektgruppen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere