Tre år efter etablering er det for alvor tid at fyre op under ekspansionen af sikkerhedsfirmaet Digicure.
Det vurderer selskabets stiftere og ejere, Jesper Helbrandt og Michael Lauritzen, begge tidligere chefer i danske it-firmaer og nu herrer i eget hus.
- Det har været vigtigt at få en 'proven case' for at få fundamentet på plads, og nu analyserer vi mulighederne for at udvide forretningen i det øvrige Skandinavien og i Tyskland, siger direktør Jesper Helbrandt.
Han valgte i 2003 at forlade en stilling som administrerende direktør for navneregistranterne Speednames for sammen med partneren Michael Lauritzen at starte eget it-firma.
Michael Lauritzen kom fra en stilling som administrerende direktør i konsulenthuset NaviCom og har blandt andet siddet i bestyrelserne for Multimedieforeningen og Foreningen af Danske Internetmedier.
Fuld fart frem
Digicure har slået sig op på at lave analyser af it-sikkerheden i selskaber.
Ifølge Jesper Helbrandt er der fokus på at lave uafhængige analyser, og lade andre selskaber om at få gennemført anbefalingerne og lavet tilretningerne.
Det andet vigtige ben i virksomheden er overvågning af it-systemer. Omkring 300 større selskaber i Danmark, og deriblandt DONG, Sydbank og Forsvarskommandoen, har løbende overvågning af kritiske netapplikationer ved hjælp af et system fra Digicure, oplyser Jesper Helbrandt.
Systemet overvåger blandt andet tilgængelighed og ventetider på bagvedliggende applikationer og giver via email og SMS alarm, når der er uregelmæssigheder i driften.
Underkanten af 10 mio.
Omsætningen er i seneste regnskab for juli 2004 til juni 2005 steget med 65 procent til et niveau "i underkanten af 10 millioner kroner". Mere præcist ønsker Jesper Helbrandt ikke at oplyse omsætningen "af hensyn til konkurrenterne".
Digicure høster et overskud før skat på 412.000 kroner mod et underskud på 340.000 kroner året før.
De to stiftere er fra seneste jobs vant til at stå i spidsen for mellem 30 og 50 ansatte, og det mener Jesper Helbrandt er inden for rækkevidde, at de kommer til igen.
- Der er ikke så langt. Vi er ni ansatte i dag, og fortsætter vi med samme fremgang som vi har i øjeblikket er vi måske mellem 30 og 50 om to år. Det er ikke usandsynligt, siger Jesper Helbrandt.
Selvom Digicure indtil videre har været selvfinansierende, er Jesper Helbrandt åben for, at der i fremtiden igen kan komme røde tal som følge af vækstambitionerne.
- Det mener jeg ikke er noget problem, hvis det er nødvendigt og der er det rigtige perspektiv i at gøre det, siger Jesper Helbrandt.
Røde tal kan godt kombineres med princpper om en sund forretning, så længe væksten er kontrolleret, mener han.
Problem med rekruttering
I fremtidsplanerne indgår det, at Danmark vil være hjemsted for den tekniske ekspertise, og at der vil blive opbygget salgskanaler i udlandet.
Om det bliver egne datterselskaber eller partnere, der kommer til at drive salget i det enkelte land, vil afhænge af resultatet af de analyser, som Digicure i øjeblikket arbejder på.
I øjeblikket er den største barriere for væksten imidlertid problemer med at få kvalificeret arbejdskraft i Danmark. Både inden for salg og teknik er det svært at finde de rigtige folk, oplever Jesper Helbrandt.