Nordmænd giver gratis ERP til iværksættere

Gratis økonomisystemer til danske iværksættere skal være med til at sprede budskabet om norske Mamuts indtog i Danmark.

Norske Mamut sender i disse dage som en del af ERP-selskabets danske fremstød 550 gratis økonomisystemer ud til danske iværksættere.

I modsætning til forårets omdiskuterede udsendelse af Microsofts økonomisystem C5 i den såkaldte Firmastartpakke fra Erhvervs- og Selskabsstyrelsen, er versionen fra Mamut fuldt funktionsdygtig.

- Den har basis-funktionaliteter for økonomisystemer og er gratis at bruge i et år, siger Michael Brahe, der er landechef for Mamut i Danmark.

C5 var i iværksætterpakken fra Erhvervsstyrelsen en prøveversion, der var gyldig i tre måneder.

Erhvervsminister Bendt Bendtsen fik ved udsendelsen på puklen for, at Erhvervs- og Selskabsstyrelsen gav Microsoft gratis promovering i 40.000 iværksætterpakker, uden at konkurrenterne havde fået samme tilbud.

Mamut står selv for denne udsendelse, og iværksætterpakken indeholder kunde- og kontaktregister, dokumentstyring, dagbog og aktivitetsstyring, faktura, vareregister, iværksætterguide og redigeringsværktøj til at opbygge virksomhedens hjemmeside med e-handel.

- Mange af iværksættervirksomhederne vil sagtens kunne klare sig med basisløsningen også efter, at året er gået, siger Michael Brahe.

Efter et års tid vil det koste omkring 2.000 kroner at fortsætte med økonomisystemet, og der vil – naturligvis – være mulighed for at købe yderligere funktionalitet.

Skuldertræk fra Microsoft

Initiativet fra Mamut er blevet bemærket hos Microsoft i Danmark, men der vil ikke blive svaret igen.

- Om du tilbyder 45 dage eller 365 dage gratis er fuldstændig ligegyldigt, for ingen virksomheder laver regnskab på ét år eller derunder, siger Microsofts produktchef for C5, Jan Strøm.

En måned eller halvanden til evaluering, som Microsoft tilbyder på C5, er rigelig med tid til at afgøre, om et økonomisystem passer til en og ens virksomhed, mener Jan Strøm.

Siden C5 kom på markedet i 1994 er der solgt over 60.000 licenser til det danske økopnomisystem, som indtil videre ikke er bragt ud over de danske grænser siden Microsofts overtagelse et par år tilbage.

En grundpakke i C5 koster omkring 2.900 kroner.

Flere på vej

De 550 udsendelser fra Mamut sker til dem, der har bestilt fra Mamuts hjemmeside eller til messer og udstillinger i Danmark de seneste måneder.

Landechefen for Danmark har forventning om, at flere danske iværksættere vil bestille det gratis økonomisystem ved den landsdækkende kampagne for iværksætteri, som Erhvervsministeriet står bag her i november måned.

Mamut vil her være repræsenteret ved en række arrangementer rundt omkring i landet, fortæller Michael Brahe.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere