Godbidder til Mac-folket

Macworld Expo, årets begivenhed for Apple-fans, bød på noget for enhver smag. Den nye iMac med det kontroversielle design, det gratis billedbehandlingsprogram iPhoto og Photoshop 6.0 til Mac OS X var bare nogle af nyhederne.

iMac

Årets begivenhed for Apple fans, konferencen Macworld Expo i San Francisco, er vel overstået. Konferencen bliver benyttet af Apple og mange andre firmaer til at promovere både nye og gamle produkter til Apples computere og styresystemer.

Apple startede selv konferencen med at annoncere, at styresystemet Mac OS X fremover skal være standard på alle nye Mac's. I løbet af den næste måned skal alle computere i sortimentet skiftes over til Mac OS X. I dag findes der over 2.500 programmer til Mac OS X, og i løbet af de sidste tre måneder op til konferencen blev der alene frigivet over 1.000 produkter til styresystemet.

iMac
Der var mange nyheder på konferencen, men den mest kendte er vel nok den nye iMac, som vi skrev om i sidste uge. Det er ikke kun på designsiden at iMac'en er blevet forbedret. Den har også fået en LCD skærm på 15 tommer, der kan drejes og vippes - 90 grader forover og 180 grader til siderne. Desuden har iMac fået en G4 processor, og topmodellen har en kombineret dvd- og cd-brænder. I løbet af februar kommer iMac'en på markedet herhjemme.

Kontorapplikationer
På konferencen uddelte Microsoft 30-dages demo-versioner af firmaets kontorapplikation Office v. X til Mac OS X. Office v. X indeholder Word, Excel, PowerPoint og Entourage, Mac-versionen af Outlook. Man kan hente en gratis demo-version på Microsofts Mac-site.

Mens Microsoft uddelte gratis demo-versioner, reklamerede firmaet ThinkFree for den konkurrende kontorapplikation ThinkFree Office. ThinkFrees kontorpakke indeholder blandt andet tekstbehandlingsprogrammet ThinkFree Write, regnearket ThinkFree Calc og præsentationsværktøjet ThinkFree Show. Alle applikationer er skrevet i Java. ThinkFree Office kan bruges både på Mac, Linux og UNIX. Filformaterne er identiske på alle platforme, så alle ThinkFree dokumenter kan åbnes uanset hvilken platform man benytter.

iPhoto

iPhoto

For et år siden lancerede Apple konceptet "Digital Hub". Det går ud på, at computeren skal være i centrum i en verden af små elektroniske enheder som MP3-afspillere, lommecomputere og digitale kameraer. Apple har længe haft programmer til både video (iMovie), dvd-brænding (iDVD) og musik (iTunes). På konferencen i sidste uge blev den næste komponent i konceptet lanceret. Det drejer som iPhoto, som er et gratis billedbehandlingsprogram til Mac OS X version 10.1.2 eller nyere.

Som andre billedbehandlingsprogrammer kan iPhoto bruges til overføring, redigering og udskrivning af digitale billeder. Der er funktioner til at organisere billederne, og billederne kan offentliggøres via et lysbilledshow eller en hjemmeside.

Photoshop
På konferencen fremviste Adobe en længe ventet betaversion af Photoshop 6.0 til Mac OS X, som i den endelige version vil være kompatibel med iPhoto. Adobe har i forvejen Adobe Acrobat Reader, Adobe After Effects, Adobe GoLive, Adobe Illustrator, Adobe InDesign og Adobe LiveMotion til Mac OS X. I følge Adobe kan vi forvente, at endnu flere af firmaets produkter kommer til at understøtte Mac OS X.

iBook
Apples bærbare computer til private, iBook, fik hverken nyt design eller indhold som iMac'en. Men iBook'en fik en større skærm, så man nu kan vælge mellem to skærmstørrelser, 12 eller 14 tommer. Den nye iBook med 14 tommer skærm har en 600 MHz G3-processor, 256 megabyte RAM, 20 gigabyte harddisk, et CD-RW/DVD-ROM-drev, og den er også lidt tungere end den gamle model. Priserne på de ældre modeller blev desuden sat ned.

Apple butikker
Apple har i løbet af det sidste år åbnet 27 butikker i USA, der udelukkende sælger Apples produkter. Alene i december måned var der over 800.000 besøgende i butikkerne. Men de mange Apple-fans herhjemme får ikke en sådan butik, hvilket begrundes i forskellene på det amerikanske og det europæiske marked.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere