Tidligere R5-boss går til Ementor

Ementor omstrukturerer konsulentområdet og har sikret sig den tidligere koncernchef Søren B. Sørensen fra det nu IBM-ejede R5 som chef for en helt ny selvstændig konsulentdivision.

Tidligere koncernchef for SAP-konsulenthuset R5, Søren B. Sørensen, er fri af bindingerne fra sin konkurrenceklausul og starter med omgående virkning i Ementor.

Her skal han med titel af direktør stå i spidsen for en ny selvstændig konsulentdivision i den danske forgrening af den norske Ementor-koncern.

En forgrening, som har været hårdt økonomisk trængt de senere år.

- Ementor har været kendt for at være et dygtigt konsulenthus, og er det stadigvæk men har måske mistet lidt af pusten. Jeg ser et meget stort potentiale i at tage fat i det igen og udvikle det, siger Søren B. Sørensen.

Den nye division, Ementor Consulting, bliver i første omgang et produkt af, at selskabets ledelses- og forretningskonsulenter og den mere tekniske SAP-konsulentafdeling bliver samlet.

Et trin ned

Ementor Consulting lægger ud med cirka 85 medarbejdere, hvilket er under halvdelen af, hvad Søren B. Sørensen har siddet med ansvar for hos R5.

Konsulentområdet er et af de områder, som er højt prioriteret i genopretningen af Ementor.

Administrerende direktør Carsten Dilling har tidligere varslet, at Ementor satser på vækst og har opkøb på dagsordenen for konsulentstyrken.

Søren B. Sørensen træder i forhold til sin position hos R5 ned af rangstigen med administrerende direktør Carsten Dilling som chef, han får mindre ansvar og træder ind i et kriseramt selskab.

Men ingen af de forhold bekymrer ham synderligt.

- Jeg skifter ikke job, fordi jeg gerne vil stå i spidsen for et eller andet. Jeg skifter job, fordi jeg gerne vil arbejde med nogle spændende udfordringer og mennesker. Det får jeg mulighed for i Ementor, siger Søren B. Sørensen.

Han fratrådte i februar sin stilling som koncernchef for R5, da IBM som nye ejere valgte at splitte Søren B. Sørensens nordiske ansvar ud til de enkelte lande, så det kom i overensstemmelse med IBM's øvrige nordiske organisation.

Hermed blev han mere eller mindre overflødig, pointerer han.

Konsulenthuset R5 er med Søren B. Sørensen i spidsen vokset fra at være et mindre dansk SAP-konsulenthus til at være et af de tunge SAP-konsulenthuse på nordisk plan.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere