Snusfornuft bag vækst i ERP-hus

Et skifte i Farum-virksomheden Total ERP, tidligere Logos Consult IT Partner, og en grundlæggende, nærmest snusfornuftig kontrol med økonomien har ført til stabil vækst. Kunderne er først og fremmest offentlige institutioner.

Et snævert fokus på den offentlige sektor og en udvidelse af produktporteføljen har sikret konsulenthuset Total ERP stabil vækst.

Farum-virksomheden begyndte i 1999 med at sælge løsninger udelukkende med udgangspunkt i ERP-systemer fra Navision og primært løsninger til den offentlige sektor.

I 2003 er der vendt rundt på forretningsmodellen. Produktpaletten er groft sagt udvidet fra et enkelt, ERP-systemet Navision fra det tidligere Navision, nu Microsoft Business Solutions, til omkring 40 produkter.

Skiftet er markeret med navneskifte fra Logos Consult IT Partner til det nuværende Total ERP.

Stabil fremgang

Ifølge direktøren ligger der bag skiftet en erkendelse af, at man tidligere havde en mere snæver tilgang til kunderne.

- Tidligere sagde vi, uanset hvad kunden sagde, at løsningen er Navision. Nu tilbyder vi i stedet en måde at anskue tingene på og finde en løsning ud fra de forretningsmæssige behov, siger administrerende direktør Lars Nicolai Carstensen.

Det offentlige er stadig i fokus. Herfra hentes 90 procent af omsætningen. Kundelisten tæller mere end 100 ministerier, styrelser og andre offentlige institutioner.

Selskabet er fra 2003 til 2004 gået frem i omsætning fra 8,5 millioner kroner til 12,5 millioner kroner, oplyser direktøren. Omsætningstallene er ikke oplyst i de offentligt tilgængelige regnskaber.

Resultatet før skat er gået fra 2,6 til 3,1 millioner kroner, og selskabet har 14 medarbejdere.

Heldige og fornuftige

Baggrunden for væksten tilskriver direktøren hovedsageligt fokuseringen på det offentlige, hvor der efterhånden er oparbejdet en del erfaring.

- Vi har oparbejdet en unik viden og kan i dag gå ind i en hvilken som helst statsinstitution og føre dem et skridt videre. Vi snakker det samme sprog, som de gør, siger Lars Nicolai Carstensen.

Direktøren fremhæver i øvrigt, at selskabet fører en konservativ forretningsstrategi, hvilket har været med til at sikre den sunde økonomi i selskabet.

Trods væksten er der ikke investeret midler, som ikke har været tjent i forvejen. Selskabet har således aldrig været ude og låne en eneste krone, oplyser direktøren.

- Vi har været heldige og fornuftige til at klare os igennem, Vi har tjent penge og bygget forretningen op i alle de år, hvor mange andre har været i krise, siger Lars Nicolai Carstensen.

Fremtidig vækst skal da også sikres ved, at toppen af omsætningen lægges hos underleverandører. Det sikrer fleksible muligheder for at bremse op i tide, mener han.

Foran højsæsonen

Målsætningen for 2005 er en omsætning på 16 millioner kroner, men direktøren ved endnu ikke, om målet kan nåes.

- Vi står lige foran den absolutte højsæson, og det ser da ikke ufornuftigt ud, siger Lars Nicolai Carstensen.

Han har en fortid blandt andet som produktchef for Navision i Danmark fra 1995 til 1997 og arbejdede for Navision frem til 1999, hvor han stiftede selskabet sammen med Navision-huset Logos Holding i Vejle.

Total ERP har dermed en række jyske søsterselskaber med Logos i navnet. De kører i højere grad som traditionelle ERP-konsulenthuse og med Navision fra Microsoft Business Solutions som omdrejningspunkt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere