Artikel top billede

(Foto: Omada/PR)

Morten Boel Sigurdsson skiller sig af med sine sidste ejerandele i Omada - selskabet sælges for anden på syv år

For anden gang på syv år bliver det danske it-sikkerhedsselskab Omada solgt til en kapitalfond.

Omada, der har hovedkontor på Østerbro i København og tæller over 230 ansatte, har netop offentliggjort, at selskabet er blevet købt af Lego-familiens kapitalfond, Kirk Kapital, samt en nyoprettet investeringsfond under kapitalfonden GRO.

Samtidig sælger medstifter af Omada, Morten Boel Sigurdsson, sine sidste ejerandele i sit livsværk, som han har brugt over to årtier på at bygge op – blandt andet med hjælp fra sin bror.

”Efter 25 utrolige år er tiden kommet til, at jeg sælger de resterende aktier i mit ejerskab.”

”Det har været en ekstraordinær rejse – en rejse fyldt med udfordringer, vækst og utallige givende øjeblikke,” skriver Morten Boel Sigurdsson på sin LinkedIn-profil.

Morten Boel Sigurdsson solgte majoriteten af Omada i 2018 til de to kapitalfonde CVC Capital Partners og GRO Capital. Førstnævnte er nu helt ude af ejerkredsen, mens GRO Capital har geninvesteret via en ny fond.

Har tabt over 185 millioner kroner på fem år

Omada, der siden stiftelsen i 2000 har specialiseret sig inden for identity governance-software, skal under det nye ejerskab accelerere væksten og styrke investeringerne i både kunstig intelligens og globale ekspansionsmuligheder.

Det fremgår af en pressemeddelelse, som selskabet har udsendt tirsdag morgen.

"Dette markerer et spændende nyt kapitel for Omada. Med fortsat opbakning fra GRO og tilføjelsen af Kirk Kapital er vi i en stærk position til at sætte yderligere fart på vores globale vækst og innovation," udtaler Omadas CEO, Michael Garrett, i pressemeddelelsen.

Flere tunge investorer, herunder J.P. Morgan og pensionskassen P+, indgår også i den nye investorgruppe.

Men selvom Omada de seneste år er blevet anerkendt internationalt som en stærk spiller på markedet for identity governance, har rejsen været økonomisk udfordrende.

Selskabet omsatte i seneste regnskabsår for 349 millioner kroner, men tabte samtidig 35,9 millioner kroner før skat.

De røde tal er ikke enestående: Over de seneste fire år har Omada samlet set tabt over 185 millioner kroner før skat.

Det skyldes blandt andet den omfattende transformation fra klassisk licensmodel til en cloud-baseret abonnementsforretning.

Endegyldigt farvel

Morten Boel Sigurdsson siger nu altså endegyldigt farvel til Omada, efter han ad flere omgange har fået en mindre og mindre rolle i selskabet.

I 2019 trådte tilbage som CEO for at stå i spidsen for selskabets aktiviteter i Nordamerika, indtil han to år efter forlod Omada helt.

Det skyldtes delvist familiære hensyn, men også fordi den amerikanske corona-nedlukning gjorde det umuligt at rejse frit mellem USA og Danmark.

Siden da har han været aktiv som investor og rådgiver i det danske tech-miljø.

”Jeg vil gerne benytte dette øjeblik til at udtrykke min dybfølte tak til alle de fantastiske mennesker, jeg har haft det privilegium at arbejde sammen med i årenes løb. Intet af dette ville have været muligt uden jeres engagement, loyalitet og vilje til at gøre en ekstra indsats.”

”En særlig tak til GRO Capital og CVC for deres vision, engagement og evne til at løfte virksomheden til det næste niveau – og alt godt til de nye ejere i det næste spændende kapitel,” skriver Morten Boel Sigurdsson yderligere i sit LinkedIn-opslag.