Artikel top billede

(Foto: Zac Wolff/Unsplash)

Satser OpenAI nu på hardware? Selskabet søger patent på hovedtelefoner, briller og robotter

OpenAI har sendt en såkaldt varemærkeansøgning afsted til patentmyndighed i USA. Og ansøgningen dækker en bred palette af AI-drevne produkter.

Fredag i sidste uge søgte OpenAI, selskabet bag ChatGPT, en række omfangsrige patenter i USA.

Det er der som sådan ikke noget sensationelt i – selskaber søger om patenter på alverdens ting – men der er alligevel noget spændende i netop OpenAI’s varemærkeansøgning.

Patentansøgningen afslører nemlig, hvilke produkter OpenAI, som Microsoft ejer 49 procent af, muligvis vil satse på i fremtiden – og disse produkter lader til at spænde bredt.

OpenAI har nemlig søgt patent inden for AI-drevet hardware såsom hovedtelefoner, briller, smartwatches, smykker og VR/AR-headsets designet til AI-assisteret interaktion, simulering og træning. Det skriver TechCrunch.

Men det stopper ikke her.

En af de mest opsigtsvækkende detaljer i varemærkeansøgningen er omtalen af såkaldte humanoide robotter.

OpenAI har for nylig ansat en række eksperter inden for robotteknologi, herunder Caitlin Kalinowski fra Metas AR-division. Ifølge stillingsopslag søger OpenAI at udvikle robotter, der kan anvende AI til at operere med menneskelignende intelligens i virkelige omgivelser.

Ansøgningen refererer også til specialudviklede AI-chips og løsninger, der udnytter kvantecomputere til at optimere AI-modeller.

Rygter har længe peget på, at OpenAI arbejder på egne AI-chips i samarbejde med Broadcom og TSMC, hvor en lancering kunne finde sted allerede i 2026.

OpenAI har tidligere bekræftet, at de samarbejder med den tidligere Apple-designer Jony Ive om et hardwareprojekt.

Samtidig har CEO i OpenAI, Sam Altman, udtalt, at selskabet ønsker at udvikle AI-drevet forbrugerelektronik i partnerskab med flere virksomheder. Dog understregede Altman, at det kan tage flere år, før en prototype er klar.

Bliver planerne til virkelighed?

Selvom OpenAI’s ansøgning antyder store ambitioner, er det langt fra sikkert, at alle de nævnte produkter bliver realiseret.

Virksomheder bruger ofte brede varemærkeansøgninger for at sikre sig rettigheder, også på områder de blot overvejer at udforske.

Om OpenAI rent faktisk bringer AI-briller, robotter eller kvantecomputere på markedet – og hvornår det eventuelt sker – er derfor stadig et åbent spørgsmål.