Microsoft indgår forlig i patentsag

Microsoft har indgået forlig med iværksætterfirmaet Alacritech, der for en pæn portion dollars dropper alle beskyldninger om, at Microsoft krænker Alacritechs patenter indenfor visse netværksteknologierne. Sagen har sat en stopklods for arbejdet med Windows Server og Longhorn, der nu kan komme videre.

Microsoft har indgået forlig med iværksætterfirmaet Alacritech, der sidste år sagsøgte softwarekæmpen for brud på Alacritechs softwarepatenter på visse netværks-teknologier.

Alacritech mener, at Microsoft anvender Alacritech-teknologierne i Microsoft-teknologien "Chimney", som Microsoft til gengæld hele tiden har hævdet selv at have udviklet.

Alacritech vandt i april en fogedsag, der midlertidig blokerede for, at Microsoft kunne indarbejde et netværks-interface i de nye versioner af Windows Server 2003 og Longhorn.

Med forliget kan Microsoft nu komme videre med arbejdet, idet det åbner for al fremtidig brug af teknologierne.

De to selskaber ønsker ikke at røbe økonomiske detaljer forliget - hverken når det handler om engangsbeløb eller den licensbetaling, som Microsoft formodes at have accepteret.

Der er tale om en netværksfacilitet TCP (Transmission Control Protocol), der er en såkaldt offload-teknologi, som Microsoft har givet arbejdsnavnet Chimney (skorsten).

Alacritech hævder, at firmaet diskuterede sin teknologi med Microsoft i 1998, og at Microsoft derefter afbrød diskussionen, men så i maj 2003 demonstrerede en teknologi, der ifølge Alacritech var fuldstændig magen til Alacritechs.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere