Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Serie-iværksætter Werner Valeur investerer i sønderjysk virksomhed / Meta forbyder konti, der tracker kendtes privatfly / Skandale koster australsk tech-milliardær dyrt

Serie-iværksætter Werner Valeur investerer i sønderjysk virksomhed. Meta forbyder konti, der tracker kendtes privatfly. Skandale koster australsk tech-milliardær dyrt. Finansstyrelsen på Island moderniserer med Oracle Cloud.

Godmorgen kammerater

Det er i dag torsdag, og her har du ugens næstsidste morgen-briefing fra Computerworld.

Denne morgen er det endnu en gang Qëndrim Fazliu, der - ord for ord - har stykket dagens første nyhedsoverblik sammen til dig.

God dag og god læselyst.

Meta forbyder konti, der tracker kendtes privatefly

Meta har forbudt en række konti, der sporede private flybevægelser for nogle af verdens mest prominente personer, herunder Mark Zuckerberg, Elon Musk og tidligere præsident Donald Trump.

Profilerne er blevet slettet fra de sociale medier Threads og Instagram og ventes nu at blive slettet på Facebook snarest.

Det rapporterer CNBC.

Ifølge Andy Stone, som er kommunikationschef hos Meta, er beslutningen blevet truffet af hensyn til "risikoen for fysisk skade for individer".

Kontiene blev drevet af den amerikanske studerende Jack Sweeney, som nu kritiserer Meta for manglende gennemsigtighed.

Han har tidligere udtalt, at kontiene havde journalistisk værdi, da de var med til at kaste lys på både erhvervslivets dynamik og de klimaaftryk, som privatflyene efterlader.

Meta har imidlertid valgt at tolke en tidligere anbefaling fra selskabets uafhængige tilsynsråd som et bredt forbud mod deling af oplysninger om private rejser.

Skandale koster australsk tech-milliardær dyrt

Richard White, som er stifter og administrerende direktør for det australske selskab WiseTech Global, er kommet i alvorligt stormvejr.

Ifølge flere medier står han over for anklager om upassende opførsel over for kvinder, som har fået hans virksomheds aktiekurs til at styrtdykke.

På bare tre uger har Whites formue mistet over 19 milliarder danske kroner i værdi.

Det rapporterer Fortune.

Det skyldes især en retssag mod en tidligere forretningspartner, Linda Rogan, som blev afsluttet uden for retten i sidste uge.

Richard Whites problemer har tiltrukket sig opmærksomhed fra de største pensionsfonde i Australien, der nu kræver en grundig undersøgelse.

WiseTech Global, som White stiftede i 1994, leverer logistiksoftware til nogle af verdens største fragt- og transportvirksomheder.

Finansstyrelsen på Island moderniserer med Oracle Cloud

Finansstyrelsen på Island, der har det mundrette navn Fjársýsla Ríkisins, har valgt Oracle Exadata Cloud@Customer som fundamentet for en større digital modernisering.

Ifølge en pressemeddelelse fra Oracle skal den nye cloud-infrastruktur forbedre driften af Finansstyrelsens centrale systemer, såsom finansstyring, HR og indkøb.

Ifølge Sigurjón Þráinsson, der er CIO hos Finansstyrelsen, så vil Oracle-løsningen ikke alene reducerer omkostningerne, men også forbedrer ydeevnen markant.

Løsningen forventes at kunne accelerere udviklingen af nye digitale tjenester til både regeringsministerier og borgere, og Finansstyrelsen håber, at den øgede automatisering vil lette arbejdsbyrden og skabe økonomiske besparelser.

Serie-iværksætter Werner Valeur investerer i vækstvirksomhed

Den kendte serie-iværksætter Werner Valeur, der blandt andet står bag regnskabsprogrammet Billi og lønsystemet Salary, har købt en ejerandel på 20 procent af den sønderjyske virksomhed goMember.

GoMember, der har hovedsæde i Sønderborg, leverer it-løsninger til mere end 500 selvstændige sportsklubber og foreninger samt det forbundssystem, der benyttes af Dansk Kano og Kajakforbund.

Ifølge en pressemeddelelse skal Werner Valeur være med til at videreudvikle og optimere goMembers software til medlemsstyring og økonomihåndtering.

Samtidig har goMember opkøbt det københavnske softwarehus ClubPeople, hvilket betyder, at de nu står for løsninger til flere forbund inden for blandt andet bordtennis, dans og judo.