Artikel top billede

Russo-brødrene samler stjernebesætning til ny scifi-film, der foregår i 1994

Millie Bobby Brown og Chris Pratt er på en episk roadtrip gennem et ødelagt og retro-futuristisk USA sammen med et par intelligente robotter.

Ja, vi har set film, hvor mennesker og maskiner i fremtiden går i krig mod hinanden. Ja, vi har set film, hvor den indbyrdes krig ødelægger verden. Og ja, maskinerne har det med at vinde første runde.

Men alting er på flere punkter anderledes i brødrene Joe og Anthony Russos kommende episke roadtrip-film ”The Electric State”, selv om den handler om mennesker, maskiner og deres indbyrdes anstrengte forhold.

På trods af de intelligente robotter foregår filmen nemlig i 1994 – og menneskeheden har i første omgang vundet krigen mod maskinerne, der officielt er blevet forvist til deres eget reservat i ørkenen.

Resten af verden er dog blevet smadret af krigen, mens mange overlevende mennesker er blevet følelseskolde og hårde.

Samtidig stræber de avancerede robotter omvendt efter at opnå empati og medfølelse.

I denne sære retro-futuristiske verden følger vi den forældreløse teenager Michelle – spillet af Stranger Things-stjernen Millie Bobby Brown.

Hun rejser på tværs af USA på jagt efter sin forsvundne bror sammen med krigsveteranen og smugleren Keats, spillet af Chris Pratt (Guardians of the Galaxy).

Med sig på rejsen har de den forsvundnes brors robot Kid Cosmo – og Keats partner Herman, som er en robot, der kan skifte størrelse, ligesom andre skifter underbukser. Anthony Mackie – den nye Captain America – lægger stemme til Herman.

Og det er i øvrigt noget af en besætning, Russo-brødrene har samlet sammen til The Electric State.

Blandt menneskene ser vi blandt andre Ke Huy Quan, som var Short Round i Indiana Jones og havde en hovedrolle i Oscar-vinderen Everything Everywhere All at Once. Han bliver suppleret med Stanley Tucci fra Hunger Games, Jason Alexander fra Seinfeld og Giancarlo Espositi fra Breaking Bad og The Gentlemen.

På robotsiden finder vi ikke mindst Woody Harrelson. Han lægger stemme til Mr. Peanut, der leder de på mange måder menneskelige robotter, som endnu ikke har opgivet verdensherredømmet.

The Electric State er baseret på en graphic novel af samme navn af svenske Simon Stålenhag. Filmen lander efter planen på Netflix i begyndelsen af 2025.