Det er i dag tirsdag den 15. oktober, og her kommer Computerworlds morgen-briefing.
Har du allerede bevæget dig ud i trafikken, har du måske bemærket, at der er flag på busserne. Anledningen er Kronprins Christians 19-års fødselsdag, og der skal naturligvis også lyde et stort tillykke her i morgen-briefingen fra hans tro undersåtter på Computerworlds redaktion.
Ikke mindst fra dagens morgenbriefing-vært Jacob Wittorff, der har sat kongemærket på reverset og, spændt som en fjeder, sidder klar til at levere dagens første nyhedsoverblik til dig.
Den første historie handler om en jysk kommune, der har trukket stikket til en telefonrobot, som der ellers var store forventninger til.
Efter kritik dropper Esbjerg Kommune telefonrobotten Berta
I 2023 introducerede Esbjerg Kommune telefonrobotten Berta, der skulle hjælpe med at svare på henvendelser og på den måde bidrage til at reducere telefonkøen, når folk ringede til kommunen.
Men nu har kommunen ifølge JyskeVestkysten valgt at droppe Berta igen.
“Det handler blandt andet om, at robotten i for lang tid prøver at svare på henvendelsen, inden den sender én videre til en medarbejder,” siger Jens Erik Morthensen, der er chef for borgerservice i Esbjerg Kommune, til DR.
Afskaffelsen af robotten kommer efter der har været kritik af den. Blandt andet fra kommunens handicapråd, der påpeger at robotten have svært ved at forstå, hvad folk med talebesvær siger.
Esbjerg Kommune vil ikke oplyse, hvor mange penge robotten har kostet og kommunens borgerservicechef understreger overfor DR, at det er forhåbningen, at robotten kan vende tilbage i en forbedret version.
Dansk forsvarsleverandør vil satse på kritisk infrastruktur
Den danske forsvarsleverandør Terma forventer, at en stor del af selskabets vækst i fremtiden vil fra komme løsninger til rumfart og overvågning af kritisk infrastruktur.
Det forklarer selskabets nye udnævnte administrerende direktør Henriette Halberg Thygesen i interview med Børsen.
I dag kommer 40 procent af Termas omsætninger fra produktionen af en række komponenter til F-35-jagerflyene, men selskabet producerer alt fra strømforsyninger til rumfartøjer til AI-baserede radarsystemer.
“Forsvar fylder selvfølgelig en stor del, og det kommer det også til at gøre i fremtiden. Men der er en del af produkterne, der både kan gå forsvarsmæssigt og civilt. Jeg ser, at væksten for eksempel skal komme fra space og fra overvågning af kritisk infrastruktur,” siger Henriette Hallberg Thygesen til Børsen.
Emagine køber tysk konsulenthus
Det danske konsulenthus Emagine, der tidligere var kendt som Prodata Consult, har opkøbt den tyske konkurrent Allgeier Experts.
”Med opkøbet træder vi ind i en ny liga, hvor vi er i stand til at udfordre status quo som et reelt alternativ til de mere traditionelle og etablerede aktører på markedet. Vi ser et stort potentiale i, at Emagine's løsninger kan tilbyde noget unikt til Allgeier Experts nuværende kundebase, og vi er derfor overbeviste om, at opkøbet vil skabe stærke synergier og effektivt accelerere Emagines vækst på det tyske marked”, siger Anders Gratte, der er administrerende direktør i Emagine Group ifølge en pressemeddelse.
Allgeier Experts har hovedsæde i München, og det er Emagines niende opkøb på fem år.
I dag er det 68 år siden, at manualen til programmeringssproget Fortran blev udgivet
For 68 år siden blev den første manual til programmeringssproget Fortran udgivet.
Det skete den 15. oktober 1956, hvilket var seks måneder før, at selve programmeringssproget blev frigivet første gang.
Fortran blev udviklet af IBM og er et såkaldt tredjegenerationsprogrammeringssprog.
I manualen, der fyldte 60 sider, bliver programmeringssproget beskrevet som et Formula Translating System, og navnet er således også en sammentrækning af ordene formula og translator.