Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: DR indfører tvungen login om fem dage / Danske teleselskaber har investeret milliarder / NetIP fra Thisted skovler penge ind

DR indfører tvungen login om fem dage. Danske teleselskaber har investeret milliarder. NetIP fra Thisted skovler penge ind. Nyt it-system til erstatningssager efter naturkatastrofer. Brancheorganisationer klar med nyt teleudspil

Velkommen til nyeste udgave af Computerworlds daglige morgen-briefing.

Torsdag morgen er dit hurtige morgen-fix fra it-fronten udvalgt og sammensat af Dan Jensen.

DR indfører tvungen login om fem dage

Om fem dage lukker DR for adgang til DRTV, hvis ikke du har oprettet et login.

Det sker nemlig fra 1. oktober, hvor efter du kun vil kunne se flow-tv uden at være logget ind.

DR oprettede sin særlige login-løsning i august i fjor.

Ifølge DR skal brugerprofilerne anvendes til udviklingen af DR’s platforme og indhold.

Med login vil hver dansker få mulighed for at få sin egen forside på DRTV med indhold, som dels er udvalgt af DR og dels er blevet valgt af et it-system til den enkelte baseret på tidligere sete programmer, og som den enkelte ifølge DR ‘måske også kan være interesseret i.’

Login kræver iøvrigt et navn og en e-mailadresse, og navnet, som man anvender, kan godt være fiktivt, hvis ikke man ønsker at dele sit rigtige navn med DR.

Danske teleselskaber har investeret milliarder

Den danske telebranche investerede i fjor 6,3 milliarder kroner i udrulning af digital infrastruktur, og 98,8 procent af de danske husstande har nu adgang til hurtigt internet, viser en ny opgørelse fra Digitaliseringsministeriet.

Det har længe været et politisk mål at få de allersidste med. Det er dog ikke så ligetil, da disse husstande typiske befinder sig i tyndt befolkede områder, hvor det ikke kan betale sig for teleselskaberne at investere i udrulningen.

Opgørelsen viser samtidig, at der siden 2018 er blevet investeret 9,5 milliarder kroner i udbygning af de danske mobilnet i takt med omstillingen tl 5G.

Du kan se alle tallene i opgørelsen her.

NetIP fra Thisted skovler penge ind

Thisted-selskabet NetIP skovler for tiden penge ind.

Selskabets nye regnskab viser, at bruttofortjenesten er vokset med næsten 20 procent til knap 170 millioner kroner, mens driftsindtjeningen er steget med mere end 50 procent til knap 55 millioner kroner.

Efter skat og omkostninger er beløbet på bundlinien vokset med 56 procent til knap 43 millioner kroner.

NetIP har i de senere år købt dels ResenNet ved Struer samt Centex fra Esbjerg.

“Vi har fundet nøglen til succes forbundet med den svære øvelse at opkøbe eksisterende aktiviteter og videreføre dem. Treenigheden i ledergruppen gør os i stand til at sætte forskellige perspektiver og kompetencer i spil,” lyder det fra direktør Brian Vesterbæk.

‘Treenigheden’ henviser til NetIP’s tredelte ledelse, der består af Brian Vesterbæk, Joakim Halvorsen og Birgitte Lukassen.

Kapitalfonden Adelis ejer sammen med omkring halvdelen af virksomhedens cirka 200 medarbejdere NetIP.

Nyt it-system til erstatningssager efter naturkatastrofer

Naturskaderådet er klar med et nyt it-system, som fremover skal håndtere anmeldelser af skader efter naturkatastrofer eller terrorangreb herhjemme.

Det nye system hedder Naturskadebasen, og det afløser det gamle Stormbasen.

“Hvis borgere eller virksomheder skal have udbetalt erstatning fra naturskadeordningerne eller terrorforsikringsordningen, så skal skaden være anmeldt i Naturskadebasen,” meddeler Naturskaderådet.

Som noget nyt vil man som borger kunne logge ind i det nye system følge egne sager, ligesom eventuelt erstatning vil kunne udbetales via NemKonto.

Du kan læse mere om det nye system hos Naturskaderådet her.

Brancheorganisationer klar med nyt teleudspil

Dansk Erhverv, Dansk Industri og Teleindustrien er gået sammen om et nyt såkaldt teleudspil, hvor de tre brancheorganisationer kommer med deres bud på, hvordan Danmarks infrastruktur skal se ud i fremtiden.

Det sker op til, at forhandlingerne om det kommende teleforlig skal til at gå i gang.

“Vi ser et et massivt behov for flere investeringer i infrastruktur og i innovation, en mere ambitiøs og aktiv erhvervspolitik på området og et styrket fokus på værn mod digital svindel og cyberangreb,” lyder det fra de tre organisationer.

De peger på, at der er brug for ‘et sporskifte,’ som de kalder det.

Du finder hele deres udspil her.