Artikel top billede

Nu er hele Norden med: MobilePay åbner for betalinger i Sverige

Fra i dag er det muligt at sende penge med mobil-betaling mellem alle fire nordiske lande, oplyser Vipps MobilePay.

Nu kan man sende penge over landegrænserne mellem de fire nordiske lande, Danmark, Norge, Sverige og Finland, via enten MobilePay eller søsterappen Vipps.

Det sker, når svenskerne i dag får mulighed for at bruge MobilePays søsterapp, Vipps, skriver Vipps MobilePay i en pressemeddelelse.

Brugerne kan med få swipes sende beløb over de nordiske landegrænser - også selv om modtagernes valuta er en anden.

”Det er en milepæl for os at få Sverige med i vores app, for nu kan vi i fire nordiske lande for første gang dele regninger og sende penge uden at skulle tænke på landegrænser. Det kræver blot, at vi har hinandens telefonnumre,” siger Anette Bøje, der er landechef for Vipps MobilePay i Danmark.

I forvejen har Vipps og MobilePay tilsammen cirka 12 mio. brugere i Danmark, Norge og Finland.

Man kan betale med Vipps og MobilePay ved cirka 500.000 salgssteder i de tre lande.

I forbindelse med lanceringen i Sverige sænkes prisen for at sende penge over landegrænser midlertidigt fra fire til to procent indtil udgangen af oktober. Hertil kan komme et valutatillæg fra afsenderens bank.

Det vil fortsat være gratis at modtage penge. Det oplyser betalingsselskabet.

For at sende penge, skal man have et betalingskort. Vil man modtage penge fra andre lande, skal man indstille et modtagerkort i Vipps- eller MobilePay-appen.

Foreløbig kan appen bruges mellem privatpersoner, men snart kan MobilePay og Vipps også bruges til at betale i andre landes butikker, hvis de i forvejen modtager betalinger med en af de to løsninger.