Artikel top billede

(Foto: Michael C. Svendsen)

Computerworlds cloud-festival: Disse temaer og tendenser synes vi især er spændende

Computerworld Cloud & AI Festival: På anden festivaldag tager vi temperaturen på deltagernes oplevelser. "Særligt interessant at høre hvordan store virksomheder håndterer komplekse cloud- og multicloud-strukturer."

Teamleder Christian Klerke fra Softværket har deltaget på begge dage af Computerworlds Cloud & AI Festival og har særligt haft interesse for de mange oplæg og udstillere, der har haft fokus på Microsoft Copilot.

"Vi er selv relativt tidligt i vores Copilot-indsats. Derfor har det været rigtig godt at kunne høste så mange brugbare input om, hvordan vi bedst kommer videre. Jeg har fået en masse gode og praktiske eksempler med på adoption, og hvordan man i praksis griber projektet an på," siger Christian Klerke.

"Jeg har for eksempel lige været til et oplæg med Bo Fischer Carlsen fra Delegate. Her bekræftede han andet, at den måde, som vi har tænkt os at starte med det på gennem Microsoft 365, også er den måde, han vil anbefale. Så det er jo rart at få sin plan bekræftet," siger Christian Klerke.

Artiklen fortsætter under billedet...

Sådan går cloud og bæredygtighed hånd i hånd

Kim Svane Pedersen fra Globeteam deltog begge dage på Computerworlds Cloud & AI Festival – og mødte primært op med henblik på at høste input fra oplæg om hybrid- og cloud-løsninger.

”Først og fremmest er det jo et godt arrangement. Og særligt er det værdifuldt at man har prioriteret korte, fokuserede indlæg, hvor der også er mulighed for at stille spørgsmål direkte til talerne,” siger han.

”Noget af det, der for mig har været særlig interessant at høre om i år er, hvordan store virksomheder håndterer komplekse cloud- og multicloud-strukturer. Det var også inspirerende, at et tema som bæredygtighed og ESG blev berørt – blandt andet af talere fra Coop og IKEA. Det gav inspiration til, hvordan man på virksomhedsniveau kan justere sin cloud-tilgang med henblik på at håndtere både omkostningsniveau og miljøbelastning,” siger Kim Svane Pedersen.

Studerende: Oplæg sætter læringen i praktiske rammer

Benjina Paudyal studerer softwareudvikling og deltog i festivalen på dag to, hvor hun særligt fokuserede på at høre oplæg om, hvordan man i praksis håndterer datasikkerhed i skyen.

”Programmet er meget omfattende, og det er nyttigt at kunne vælge mellem så mange interessante oplæg. Her har jeg særligt prioriteret de oplæg, der hjalp med at sætte nogle af de ting, jeg lærer på studiet, ind i en praktisk ramme,” siger hun.

”Jeg hørte blandt andet Thomas Zuliani fra Arla fortælle om mulighederne for at indbygge AI i sikkerhedsarbejdet. Det var et rigtig godt indlæg, som gav nogle interessante input, som jeg kan tage med mig videre.”

Store muligheder – men AI er der ikke helt endnu

Michael G. Olsen er Business Analyst hos ATP og deltager på dag to af festivalen med fokus på at høre mere om forskellige aspekter af AI-anvendelsen.

”Potentialet ved AI er jo stort. Men jeg fornemmer samtidig, at der på nogle områder er et stykke igen, før teknologoien er fuldt brugbar i alle henseender – og hvor mulighederne for alvor folder sig ud,” siger han.

”Men skal man pege på ét område, hvor AI kommer til at gøre en betydelig forskel i den nærmeste fremtid, så er det nok i kundeservice. Her kan løsningerne været med til at effektivisere håndteringen af de indledende opkald, og her ser jeg et potentiale for at forbedre arbejdsgange og opleve de mest markante fremskridt. Det er et område, som vi selv arbejder med,” siger Michael G. Olsen.