Artikel top billede

(Foto: NNIT)

NNIT lander sin største kontrakt i USA nogensinde: ”Vi er på rette vej”

NNIT har landet en treårig aftale med en "pharma-kunde" i USA, hvilket markerer den største af sin slags, som NNIT har indgået på den anden side af Atlanten.

En stor ”pharma-kunde” i USA har underskrevet en aftale med NNIT om, at den danske konsulentgigant skal levere it-ydelser inden for kvalitet og validering af kundens computersystemer.

Kontrakten lyder på 130 millioner kroner og løber over tre år med mulighed for forlængelse.

Dermed markerer aftalen den største af sin slags, som NNIT har indgået på den anden side af Atlanten.

”Vi er meget glade for at have landet den største kontrakt nogensinde i USA,” udtaler Greg Cathcart, NNIT’s Senior Vice President i USA, i en meddelelse fra selskabet.

”Det er et sandt vidnesbyrd om det gode partnerskab, vi har udviklet gennem de seneste år med denne store pharma-kunde. Den understøtter også vores strategiske retning og viser, at vi er på rette vej,” fortsætter han.

Det bliver ikke uddybet, hvem denne ”store pharma-kunde” er.

2024 bliver det første år, hvor NNIT skal markere sig som et rendyrket konsulenthus, efter at selskabet i foråret 2023 gennemførte salget af infrastrukturforretningen – det, der i dag er blevet til det selvstændige selskab Aeven.

Den nye amerikanske aftale falder på et godt tidspunkt, da NNIT mandag i næste uge præsenterer sit halvårsregnskab og dermed kan sende et sundt signal til markedet med den nye stor-aftale.

At det netop er en pharma-kunde, som NNIT har landet i USA, passer med selskabets nye langsigtede strategi om fremover at være en fokuseret it-konsulentvirksomhed med speciale i international life science og den offentlige sektor i Danmark.

I februar sagde Pär Fors, administrerende direktør i NNIT, til Computerworld:

”Uden for Danmark er vi udelukkende fokuseret på life science, hvor vi har fået en unik position. Og det har meget momentum lige nu; hele life-science-sektoren vokser, men vi har været fremsynede og fået kunder med meget stærk vækst.”

Den nye aftale har ingen konsekvenser for NNIT's finansielle forventninger for 2024, som lyder på en organisk omsætningsvækst på omkring 10 procent og en indtjeningsmargin på mellem otte og ni procent.