Artikel top billede

"Som at flytte til New York sammenlignet med der hvor vi kommer fra," forklarede NNIT-medarbejder, da nyt hovedsæde på Islands Brygge blev indviet i august 2024. (Foto: NNIT)

Midt i opkøbsrygter: Kapitalfond køber massivt op af NNIT-aktier

Opkøbsrygterne af NNIT tager en ny drejning med en kapitalfond, der forsøger at presse prisen op, lyder det fra aktieanalytiker.

Kapitalfonden Polaris udbasunerer, at fonden henover 2024 har købt gevaldigt op i NNIT.

Ejerandelen er dog stadig under de fem procent, som er grænsen for, at man offentligt kan melde sin ejerandel via fondsbørsen.

Det har fået flere aktieanalytikere til at spå om, at kapitalfonden Polaris er igang med at presse prisen på NNIT op efter, at der har floreret rygter om, at flere potentielle købere er interesseret i at overtage Novo Nordisk tidligere it-selskab, skriver Børsen.

“Det er en opsigtsvækkende timing, at Polaris melder ud nu. De stempler ind som en bidragsyder til at presse prisen op, hvis der er en køber derude,” lyder det fra Lars Hytting, chef for aktiehandel hos kapitalforvalteren Arthascope ifølge mediet.

Sidste uge bragte mediet Insidebusiness historien om, at en række potentielle købere er interesseret i at overtage NNIT - et salg, som storaktionæreren Novo Holdings eftersigende ikke er afvisende overfor, da købsprisen lyder på 30 procent over den nuværende kurs.

NNITs aktie har generelt haft det rigtigt godt i årets løb med en vækst på 53 procent, hvor kursen har taget et gevaldigt hop efter opkøbsrygterne i sidste uge.

2024 er året, hvor NNIT har står på egne ben som rendyrket konsulenthus efter salget af infrastrukturforretningen, der nu hedder Aeven.

Det er en måned siden, at andet kvartals regnskab blev præsenteret. Et resultat, der viste en omsætning på 474 millioner kroner efter en stigning på 11,8 procent.

”Jeg er særlig glad for udviklingen i den danske forretning. Vi fortsætter med at vokse – primært med vores eksisterende kunder – og så er vi tæt på at vinde en række nye kontrakter, som vi forventer at lukke i andet halvår af 2024,” forklarede NNIT’s CEO, Pär Fors, til Computerworld dengang.